uszek 12.07.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Właśnie przymierzam się do ocieplenia domu, i do położenia tyku i mam problem bo nie wiem jaki kolor wybrać, powiem tylko, ze mam dach z dachówki czarnej wpadajacej w grafit, a okna białe. Czy ktoś zna może jakis program, (i miejsce gdzie mozna go ściągnąc) do wizualizacji domu, by mozna było sobie poprobowac rózne warianty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józia S. 12.07.2004 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Podnoszę temat, bo też mnie to ciekawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uszek 12.07.2004 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Czy naprawdę nikt tego nie przerabiał? Pomocy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.07.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 uszek domek naszkicować kreskami. Z 50 kserokopii. Akwarele. Pędzelek. I jechane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 12.07.2004 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 starczy jak zrobisz ksero elewacji z projektu i pomalujesz kredką zabraną uprzednio dziecku. kroyena: odnoszę wrażenie, że lubisz komplikować dość proste rzeczy. może jeszcze dym z komina, uśmiechnięte słoneczko i kota na płocie? bo płot też musi współgrać kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 12.07.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Na stronie biura projektowego jest takie coś.Oczywiście to nie jest Twój dom, ale różne zestawienia kolorystyczne można sobie przećwiczyć...Była też kiedyś do Muratora dołączona płytka z projektami i wzornikiem kolorów, ale - szczerze mówiąc- kiepska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 12.07.2004 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 zgłoś się do archiwum Muratora - w zeszłym roku była do któregoś nr dodawana płyta CD Kolorowy Domalbo posłuchaj kroyena - nasz forumowy klown ma czasem całkiem niezłe pomysły i rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 12.07.2004 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 bajzi kredką to nie złapiesz tyle kolorów. Słoneczko jak najbardziej, uszku i oby zawsze. Zgranie kolorystyki płotu to pomysł bajzi, niewprost oczywiście, ale jej wyszło. Kota powaliła, bo jak na grafitowo-czarnym dachu pasowałby inny kolor niż czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 13.07.2004 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 kroyena: to ma być rysunek poglądowy a nie landszaft z kotem na rykowisku. poza tym niektórzy nie grzeszą talentem, a niektórzy rozumem. pozdrawia cię wcalenieblondynka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2004 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 bajzi, a może uszek ma OBI w niedalekiej odległości. To niech się ci z OBI wykażą talentem i rozumem i zrealizują kuszenie klienta z reklamy (tam to nawet blondyny obsługują ) i niech dobiorą kolorki i jeszcze wzornik do farby dają. Uszek nie przejmuj się i tak bedzie inaczej niż na wzorniku, a wszelkie komputerowe zabawy to mają takie odchyły lub odchyłki , że wogóle nie poznasz jaki kolor wybrałeś/aś PS. bajzi juz poprawiłem powyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2004 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 bajzi, niektórzy koty rzeczywiście nie grzeszą talentem (drom sie jak łopętane) i rozumem (przez caluśką noc) zwłaszcza w marcu miesiącu . Zdrówko. PS. Nie wszystkie koty to blondyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 13.07.2004 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 ja również nie jestem zwolenniczką marketów budowlanych, bo uważam ze sprzedają coś co ładnie wygląda, a z jakością ma niewiele wspólnego. ale bawienie się w akwarele to gruba przesada. niektórzy nie potrafią narysować prostej kreski (żadna ujma) a co dopiero zmieszać kolory i jeszcze odpowiednio nałożyć na papier - najlepiej czerpany, wcześniej namoczony. dla większości to czarna magia, więc naprawdę uważam, że twoje rady są co najmniej chybione. tak jak niektórych pracowników obi. jak pisałam maturę, to miałam takie motto na ścianie: "zwykły człowiek mówi to, co wie. mądry - wie co mówi." niestety, jest jeszcze jedna grupa ludzi - mówią, a nie wiedzą co. jak nie masz nic do powiedzenia, to nie pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 13.07.2004 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 uszku: jeżeli nie poradzisz sobie z kredkami, to poproś jakąś koleżankę lub kolegę, który ma -według ciebie- więcej zmysłu estetycznego, żeby dopomógł ci w wyborze koloru. a jak coś nie wyjdzie, będzie na kogo zwalić........ja bym dobrała rudobrązowy np we wzorniku kolorów ceresitu D100, lub jeżeli zbyt ciemny D40. możesz zwalić to na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 bajzi łojery, aleś mnie przygniotła tą maturom . Dobra powaga. Uszek w przedostatnim Muratorze był załączony krążek reklamowy Polifarbu (chyba Cieszyn/Wrocław to jedna firma) nie jestem pewien bo u mnie do malowania daleka droga, ale fasady też chyba mieli. Wnętrza na pewno. Od razu podawało numer wzornika farby, niestety tylko tego producenta. Można się zawsze upewnić w redakcji co było na krążku i ewentualnie domówić w samej redakcji Muratora, pewnie wyślą za zaliczeniem. A może jeszcze któryś z kiosków nie dokonał zwrotu. Te 10 PLN można odżałować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajzi 13.07.2004 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 widzisz? jak chcesz, to potrafisz. na tym forum właśnie o to chodzi, żeby pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Drobna korekta.Na pewno Polifarb Cieszyn-Wrocław.Są fasady niestety tylko budynków wielorodzinnych, tak jaby dla Muratora nie mogli spreparować kilku ładnych wiodących projektów z kolekcji.Nawet na tych wielorodzinnych można cosik zobaczyć.Ale tak jak wcześniej napisałem możesz się zdziwić w naturze, wystarczy słaby lub mocno podrasowany kolorami monitor i kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Jak nie dorwiesz starego Muratora to pewnie Polifarb wyśle w ramach marketingu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts