locutusss 23.10.2015 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 WitamJest to mój pierwszy post na forum więc potraktuję go również w charakterze powitania.Jestem Krzysiek i przestaję być anonimowym czytelnikiem forum. Tyle tytułem wstępu, a teraz do meritum. Jakiś czas temu pojawił się u mnie w domu problem warczących rur. Sprowadza się to do tego, że po odkręceniu wody w łazience piętro niżej rury zaczynają warczeć, a z prysznica w mojej łazience zaczyna nieznacznie cieknąć woda (nie wiem czy cieknie faktycznie bezpośrednio z rur czy też pod wpływem drgań wycieka woda, która została w wężu). Teraz problem jakby się nasilił jako, że warczenie i cieknięcie z prysznica pojawiło się również pod odkręceniu wody w umywalce mojej łazienki.Część instalacji ma około 30 lat, druga nowsza mniej niż 10 lat (powstała przy dobudowaniu nowej łazienki i kuchni). Ciepła woda (chyba ona jest przyczyną) dostarczana jest z bojlera w piwnicy domu do dwóch łazienek i dwóch kuchni.Problem nie jest może jakoś palący, ale niestety upierdliwy szczególnie w nocy kiedy warczenie potrafi obudzić mi małe dziecko. Z góry dziękuję za pomoc w rozwiązaniu problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts