werka878 23.10.2015 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2015 WitamCzy cos wiecie na temat nowego modelu tej pompy na rok 2016?Ja od firmy ktora ma szkolenia w panasonicu wiem ze nowy model ma miec nowy dizajn oraz menu w jezyku pl:no: . Menu ma byc mocno rozbudowane oraz bedzie posiadac port usb aby instalator mial mozliwosc szybkiego wgrania ustawien z pendrive:wiggle: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 24.10.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Oczywiście będzie też nowa cena a oprócz tego-możliwość sterowania zewnętrznym źródłem -możliwość sterowania dwoma obiegami wtórnymi-możliwość podłączenia czujnika temp. bufora -licznik energii a więc odczyt przepływu, cop, itd,-licznik czasu pracy i załączeń sprężarki,-bardziej "przyjazny" timer i pewnie jeszcze perę rzeczy o których już zapomniałem.Jednostka zewnętrzna bez zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 16.11.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Witam,Czy w nowym rozwiązaniu bedą wprowadzone jakieś zmiany pod katem obsługi PV?Jestem laikiem, wiec podpytam:Dwa obwody wtórne, to znaczy mógłbym jednocześnie grzać podłogówkę i wtłoczyć ciepłe powietrze przez klimakonwektory kanałowe - chodzi mi tu o pory przejściowe, gdzie podłogówka jeszcze sie nie nagrzała a temperatura juz spadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 17.11.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Witam, Czy w nowym rozwiązaniu bedą wprowadzone jakieś zmiany pod katem obsługi PV? Jestem laikiem, wiec podpytam: Dwa obwody wtórne, to znaczy mógłbym jednocześnie grzać podłogówkę i wtłoczyć ciepłe powietrze przez klimakonwektory kanałowe - chodzi mi tu o pory przejściowe, gdzie podłogówka jeszcze sie nie nagrzała a temperatura juz spadła. Myślę że tak coś tam było o sterowaniu zaworem mieszającym jak dostane do ręki nowe dtr to się okaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekBB 18.11.2015 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Tak naprawdę wszystko wyjaśni się, kiedy pompy będą na rynku a to może mieć miejsce nawet wiosną 2016 r. Z tego mi wiadomo początkiem roku mają pojawić się modele do c.w.u. zaś dopiero później modele do ogrzewania c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 18.11.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2015 Dzięki za info.Czekam zatem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 29.12.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2015 To już pewne nowe modele będą droższe bo nowe i pewnie dlatego że dolar bardzo zdrożał.Ciekaw jestem czy to będzie 15 czy 20% a może 20% z okazji kursu dolara i 10% bo nowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom80ek 28.02.2016 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Witam. Warto czekać na nowy model? Jestem zdecydowany na PC PW Panasonica. Czy instalatorów obecnych na forum mogę prosić o oferty. Instalacja na śląsku. Obecnie SSZ. Projektowe obciążenie cieplne 5745 W. 100% podłogówka Więcej danych na priv dla zainteresowanych. I jeszcze jedno. Czy jest na forum ktoś z południa woj. śląskiego kto ma pompę panasonica i zaprosiłby na oględziny? byłbym wdzięczny, taka możliwość jest bezcenna Pozdrawiam wszystkich Edytowane 28 Lutego 2016 przez tom80ek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 12.03.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2016 Witam,Coś juz wiadomo o nowych modelach? Poszukuje firmy, która wykona mi kompleksowo:- podłogowe 100% - wentylacje z odzyskiem ciepła- PC pow-wod Wyceni mi tez podłączenie pod PV, z ewentualnym montażemPrzygotuje system oraz oferte pod chłodzenie kanałowe (klimakonwektor lub klimatyzator) Proszę pisać na [email protected]Podeśle projekty jakie mam.Stronka: http://cieplowlasciwie.pl/wynik/1az1 podała mi zapotrzebowanie 6.1kW bez cwu, strzelam, ze potrzebuje 9kW 1f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts