Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolejność prac

Brwinów

Recommended Posts

Człowieku czy ty nie rozumiesz że na wysokość składki wpływa przede wszystkim wartość ubezpieczanego majątku? i co się w nim znajduje?

A ten artykuł z muratora jest przestarzały i nie aktualny

Jednak wkleję bo ju nie mam ochoty z tobą dyskutować

[ATTACH=CONFIG]335392[/ATTACH]

Nie unoś się on tak już ma ban jest blisko.:yes:

Jednak wkleję bo ju nie mam ochoty z tobą dyskutować

[ATTACH=CONFIG]335392[/ATTACH]

Ale co wkleję? Wartość ubezpieczenia wkleisz?

Ty lepiej zobacz, jakie są warunki PODSTAWOWEGO UBEZPIECZENIA (tam taka gwiazdka jest) - CZYLI tak jak pisałem, masz chałupę ubezpieczoną od powodzi (hehehe, stawiam dolary przeciw orzechom, że chałupa stoi na terenach niezagrożonych powodzią), od uderzenia pieruna, dymu i sadzy (no ta, w stanie gołym, to pierun co najwyżej szlaczek na ścianie zrobi - ja bym zostawił coś takiego, zamiast fototapety). Od czego ty tam masz jeszcze? Łod fali dźwiękowej i Tu-154M? (podejrzewam, że najbliższe lotnisko jest co najmniej 50km. dalej). Implozję jeszcze masz w ubezpieczeniu - tutaj trafnie, bo mówią, że Ziemia w środku jest pusta. Co tam jeszcze masz, lawinę, tsunami, trzęsienie ziemi, nalot kosmitów, deszcz spadających żab, uderzenie pojazdu mechanicznego? - jak cię majster wkurwi, to możesz uderzyć młotkiem w jego busa. Masz prawo i masz na to ubezpieczenie.

Aaaaa, byłbym zapomniał. Masz jeszcze ubezpieczenie na stałe elementy wykończeniowe za 77zł.

Szkoda, że zapomniałeś ubezpieczyć okien, bo o tym chyba jest tutaj mowa, nieprawdaż?

U nas kolejność była taka:

- zabezpieczenie okien i drzwi

- kanalizacja

- woda zimna i ciepła

- kable do elektryki, alarmu, TV, Net itp

- odpalenie alarmu

- okna

- tynki

- ocieplenie poddasza + płyty

- parapety

- podłogówka

- wylewki