Janice 10.11.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Pomóc nie chcecie, muszę sobie radzić sama:(Czy ktoś zechce mi chociaż odpowiedzieć co myśli o systemie montażu Integra simplex? Czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soupie2 12.11.2015 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Panowie ,na placu boju zostały 2 oferty, proszę was o waszą ocenę które lepsze, które bardziej polecacie: 1.PRODUCENT : VETREX Profil: VEKA V82Współczynnik Uw: 0.96 (W/m2K)Współczynnik Rw: 33 (-2; -6) dB. (C; Ctr)Cienki zgrzewSzyby:4-18-4-18-4 U=0.5 EN673Pakiet: 4-18-4-18-4Współczynnik przenikania energii (gn) 51-53%Współczynnik przenikania światła (Lt) 72-74%Ramka międzyszybowa: Master Therm Czarna 2. PRODUCENT: OKNOPOL Profil: KÖMMERLING 76 MD Uw= 0.76W/(m2*K)Pakiet szyb: 4-18-4-18-4Okucie: Standard patrząc na współczynnik przenikania Kommerling ma trochę lepszy, jednak ten profil nie jest tak popularny w Polsce.Proszę o waszę opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 12.11.2015 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Panowie , na placu boju zostały 2 oferty, proszę was o waszą ocenę które lepsze, które bardziej polecacie: 1.PRODUCENT : VETREX 2. PRODUCENT: OKNOPOL patrząc na współczynnik przenikania Kommerling ma trochę lepszy, jednak ten profil nie jest tak popularny w Polsce. Proszę o waszę opinie. Pozdrawiam Po pierwsze Uw to nie wszystko, po 2 mam nadzieję, że porównujesz dokładnie takie same konstrukcje okienne, po 3 to, że coś u nas nie jest popularne nie znaczy, że gorsze, po 4 a co z usługą ? po 5 - w mojej ocenie - obaj producenci są OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.11.2015 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Mi też się wydaje, że jest jakiś błąd w obliczeniach Uw, bo różnica jest zbyt duża jak na podobne technologie. Tyle by mogło wyjść gdyby np. profil cieplejszy miałzamiast wzmocnień stalowych wypełnienie kompozytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts