shael 24.10.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Witam, Jakie są jeszcze sposoby (oprócz spwania) do przedłużenia prętów gwintowanych (kotew) pod murłatę. Myślałem o takich nakrętkach: długość takiej nakretki to ok 6,7 cm więc gwint jednego i drugiego pręte, który byłby w nakrętce to ok. 3cm. czy stosuje się takie przedłużki, czy takie mocowanie spełni swoją rolę przy murłacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.10.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Witam, Jakie są jeszcze sposoby (oprócz spwania) do przedłużenia prętów gwintowanych (kotew) pod murłatę. Myślałem o takich nakrętkach: [ATTACH=CONFIG]335050[/ATTACH] długość takiej nakretki to ok 6,7 cm więc gwint jednego i drugiego pręte, który byłby w nakrętce to ok. 3cm. czy stosuje się takie przedłużki, czy takie mocowanie spełni swoją rolę przy murłacie? Nie znam się na tym ale na chłopski rozum nie bardzo bo do pręta przykładowo 12mm nakrętka ma z 3cm po zewnętrznym i taka dziurę w murlacie trze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 24.10.2015 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Witam, Jakie są jeszcze sposoby (oprócz spwania) do przedłużenia prętów gwintowanych (kotew) pod murłatę. Myślałem o takich nakrętkach: [ATTACH=CONFIG]335050[/ATTACH] długość takiej nakretki to ok 6,7 cm więc gwint jednego i drugiego pręte, który byłby w nakrętce to ok. 3cm. czy stosuje się takie przedłużki, czy takie mocowanie spełni swoją rolę przy murłacie? Nie znam się na tym ale na chłopski rozum nie bardzo bo do pręta przykładowo 12mm nakrętka ma z 3cm po zewnętrznym i taka dziurę w murlacie trzeba wywiercic. Później żeby to odkręcić podkładek musiałbyś dac z 7cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 24.10.2015 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Tylko że murłatę się mocuje w osi obojętnej .. trochę to lipne .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 24.10.2015 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 czyli co pozostaje mi wspawać brakującą część pręta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.10.2015 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 czyli co pozostaje mi wspawać brakującą część pręta? Ja bym spawał dłuższe pręty na zakład do istniejących. Ta nakrętka to liche rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.11.2015 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Ile cm wystają pręty od wieńca i jaką wysokość ma murłata ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 01.11.2015 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 murłata ma 14x14 kotwy wystawały różnie 6-10cm Napisałem, że wystawały ponieważ już przedłużyłem te kotwy. W sumie zrobiłem to tak jak to opisywałem, za pomocą tych przedłużek. mniej więcej wygląda to tak: Wkręcony pręt od góry został zespwany z przedłużką. od dołu przedłużkę nakręciłem na klej epoksydowy do metalu. Wygląda to dość solidnie i mocno. a Ty (DACxxxAZ) co o tym sądzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.11.2015 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Miałem taką akcję . Tam gdzie brakowało niewiele to wystarczyło zagłębić murłatę , na reszcie szpilek zastosowałem tuleje gwintowane z łbem zrobione na zamówienie u ślusarza . Szpilki nie dość,że były za nisko to jeszcze za mało więc dodatkowo zostały zamontowane szpilki na kotwę chemiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 01.11.2015 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Dokładnie tak samo jest u mnie. Szpilki, które mają ok. 12 cm zostawiłem pod zagłębienie nakrętki w murłacie. pozostałe musiałem predłużyć tymi nakrętkami jakiej długości były tuleje, które zastosowałeś? Przedłużki, które ja zastosowałem mają ok 5-6cm więc wychodzi po 2,5 cm gwintu na kotwę i przedłużenie pręta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 01.11.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 12cm nie licząc łba , murłata 14stka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
winiu1 01.11.2015 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Te tuleje to bardzo dobre rozwiązanie, bez żadnych udoskonalających udziwnień. Przecież ta tuleja trzyma więcej gwintu niż nakrętka na wierzchu murłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shael 01.11.2015 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Te tuleje to bardzo dobre rozwiązanie, bez żadnych udoskonalających udziwnień. Przecież ta tuleja trzyma więcej gwintu niż nakrętka na wierzchu murłaty. też mi się tak wydaje. Ja dodatkowo pret wkręcany od góry zespawałem z tuleją. Natomiast od dołu tuleje wkręciłem na klej epoksydowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts