brumik 24.10.2015 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 WitamWywierciłem studnie na 4,3 metra potem zaczyna się żwirkowata warstwa wody podskórnej ,która ma głębokość około 60cm.Czy z tak niewielkiej warstwy wodonośnej da rade pozyskać wodę wbijając w nią filtr studzienny i podłączając hydrofor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrząb 24.10.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Witam Wywierciłem studnie na 4,3 metra potem zaczyna się żwirkowata warstwa wody podskórnej , która ma głębokość około 60cm.Czy z tak niewielkiej warstwy wodonośnej da rade pozyskać wodę wbijając w nią filtr studzienny i podłączając hydrofor? Pewnie ze da rade. Pytanie ile tej wody? Z jaka wydajnoscia? Jak dlugo bedzie mozna non-stop pompowac? Czy takze w okresie suszy rowniez? Jaka bedzie jakosc takiej podskornej wody? Ja bym wiercił dalej. To moze byc "warstwa wodonosna" której nie bedzie 5m dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.10.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Czasem tak, czasem nie.U Ciebie raczej płasko jest (46-250) to woda raczej będzie.Zwłaszcza, jak głębiej, pod żwirkiem, jest glina.Ale to wody płytkie, brudne.Nawozy z pól, gówniate bakterie Coli itp.Koniecznie trzeba tę wodę zbadać. NORMALNE korzystanie z wody to do 5m3 na dobę.Tyle tam może być. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brumik 25.10.2015 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Woda nie musi być zdatna do picia bo hydrofor bedzie służył w garażu np pod myjkę ciśnieniową albo jak sie bedzie spawać aby było w czym materiał ochłodzić , tak że na mega wydajności to tez mi nie zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts