lorelai 24.10.2015 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 (edytowane) Witam, podobaja mi sie podlogi w stylu skandynawskim, nowoczesnym, chce jasne/bardzo jasne, moga wrecz wpadac w biel, by rozjasnialy, rozswietlaly pokoj. nie przepadam za drewnem drewnem. lubie cos w stylu: http://www.lares.pl/nowosci/nowy-inspirujacy-wzor-timberwise-dab-beach-house-white,p576605469 http://www.pergo.pl/laminat/long-plank/L0223-01764_dab-zimowy-deska i jeszcze: http://www.lares.pl/nowosci/dab-husky-handwashed-timberwise,p1504131397 chociaz tu szarosc i klimaty z zalacznika poradzcie czy isc w deske barlinecka czy drewno, jaka firma? chcialabym, zeby jak najmniej ciemnialy i byly do zycia, bym nie musiala dmuchac. czy polecilibyscie jakies firmy/modele? najgorzej, ze najwiecej kolorow widze w panelach, ale one coz, sa jakie sa, kazdy chyba wolalby drewno? z gory bardzo dziekuje Edytowane 24 Października 2015 przez lorelai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.10.2015 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam, podobaja mi sie podlogi w stylu skandynawskim, nowoczesnym, chce jasne/bardzo jasne, moga wrecz wpadac w biel, by rozjasnialy, rozswietlaly pokoj. nie przepadam za drewnem drewnem. lubie cos w stylu: http://www.lares.pl/nowosci/nowy-inspirujacy-wzor-timberwise-dab-beach-house-white,p576605469 http://www.pergo.pl/laminat/long-plank/L0223-01764_dab-zimowy-deska i jeszcze: http://www.lares.pl/nowosci/dab-husky-handwashed-timberwise,p1504131397 chociaz tu szarosc i klimaty z zalacznika poradzcie czy isc w deske barlinecka czy drewno, jaka firma? chcialabym, zeby jak najmniej ciemnialy i byly do zycia, bym nie musiala dmuchac. czy polecilibyscie jakies firmy/modele? najgorzej, ze najwiecej kolorow widze w panelach, ale one coz, sa jakie sa, kazdy chyba wolalby drewno? z gory bardzo dziekuje Zastanawiam się, ile jest naturalności w deskach klejonych i intensywnie barwionych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.10.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 lorelai, chcesz drewno mocno bielone, wytrzymałe, nie zmieniające kolorów,łatwe w utrzymaniu to wybierz deski z pcv/vinylu o grubości 2mm klejone do podłoża.Imitują drewno, odcień dobierzesz taki jak będziesz chciała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorelai 25.10.2015 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) lorelai, chcesz drewno mocno bielone, wytrzymałe, nie zmieniające kolorów,łatwe w utrzymaniu to wybierz deski z pcv/vinylu o grubości 2mm klejone do podłoża.Imitują drewno, odcień dobierzesz taki jak będziesz chciała. Troche boje sie, bo kojarza sie z tarasem. W czym sa lepsze od zwyklych plytek? Pytam, bo wszyscy na forum pisza przewaznie tylko drewno, drewno, nie bierz plytek. Oczywiscie bylam przygotowana na kompromis? Polecilbys dobre marki od pcv/vinylu? Edytowane 25 Października 2015 przez lorelai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 25.10.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Troche boje sie, bo kojarza sie z tarasem. W czym sa lepsze od zwyklych plytek? Pytam, bo wszyscy na forum pisza przewaznie tylko drewno, drewno, nie bierz plytek. Oczywiscie bylam przygotowana na kompromis? Polecilbys dobre marki od pcv/vinylu? Vinyl to dawne gumoleum, tylko pocięte na kawałki i pomalowane w desenie - nic więcej, poza ceną. Podłoga zimna i niezdrowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorelai 25.10.2015 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Vinyl to dawne gumoleum, tylko pocięte na kawałki i pomalowane w desenie - nic więcej, poza ceną. Podłoga zimna i niezdrowa. Pozdrawiam. U, to jakie propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.10.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 No nie do końca jest tak jak mówi kolega żyjący z układania parkietu. Płytki mają fakturę drewna ( 3D). Przy droższych nie idzie odróżnić od drewnianych desek.Są równie przyjemne co deski przy chodzeniu na bosaka ( w odróżnieniu od paneli,które odbiera się jako zimne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lorelai 25.10.2015 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 No nie do końca jest tak jak mówi kolega żyjący z układania parkietu. Płytki mają fakturę drewna ( 3D). Przy droższych nie idzie odróżnić od drewnianych desek.Są równie przyjemne co deski przy chodzeniu na bosaka ( w odróżnieniu od paneli,które odbiera się jako zimne) Czyli polecalbys je? I ktore rozwiazanie? Kolega parkiet zwrocil uwage dobrze na jedna rzecz, chce barwione, w kolorze niedrewnianym ;> I teraz nie wiem co polozyc na podloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.10.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 obejrzyj sobie najpierw w necie. Pergo, Tarkett,Gerflor itp. zobacz czy znajdziesz coś dla siebie, ale grubość min,2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spt 25.10.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam, podobaja mi sie podlogi w stylu skandynawskim, nowoczesnym, chce jasne/bardzo jasne, moga wrecz wpadac w biel, by rozjasnialy, rozswietlaly pokoj. nie przepadam za drewnem drewnem. lubie cos w stylu: http://www.lares.pl/nowosci/nowy-inspirujacy-wzor-timberwise-dab-beach-house-white,p576605469 http://www.pergo.pl/laminat/long-plank/L0223-01764_dab-zimowy-deska i jeszcze: http://www.lares.pl/nowosci/dab-husky-handwashed-timberwise,p1504131397 chociaz tu szarosc i klimaty z zalacznika poradzcie czy isc w deske barlinecka czy drewno, jaka firma? chcialabym, zeby jak najmniej ciemnialy i byly do zycia, bym nie musiala dmuchac. czy polecilibyscie jakies firmy/modele? najgorzej, ze najwiecej kolorow widze w panelach, ale one coz, sa jakie sa, kazdy chyba wolalby drewno? z gory bardzo dziekuje Witam Jezeli chodzi o styl "skandynawski" , Polecam połozyc deski Dębowe lub Daglezje. (Jezeli zlecisz wykonanie uslugi "Solidnemu" Parkiciarzowi, napewno doradzi i wykona usługe z zadawalającym efektem koncowym). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
profesor56 30.10.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Jeżeli nie lubisz drewna to białe takie jak te : nie są cieniowane jak zwykle drewnopodobne płytki tylko jednolite i na pewno wpasują się w styl skandynawski http://http://carmenbw.pl/vives-arhus-blanco-144x893 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mateo33 31.10.2015 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 A dla mnie wygląda to wspaniale to prawda nie ma może w nich dużo naturalności. Ale trzeba przyznać, że robi piekny efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 31.10.2015 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Witam, podobaja mi sie podlogi w stylu skandynawskim, nowoczesnym, chce jasne/bardzo jasne, moga wrecz wpadac w biel, by rozjasnialy, rozswietlaly pokoj. nie przepadam za drewnem drewnem. lubie cos w stylu: http://www.lares.pl/nowosci/nowy czytam i stwierdza, że lubisz zmiany kolorystyczne w mieszkaniu. Dlatego drewno jest najlepszym nośnikiem kolorów. Poza naturalnym można go po latach zmienić na każdy inny kolor. Podstawą jest drewno jasne. Dąb, klon, jesion itp. Wszystkie inne okładziny podłogowe musisz usunąć i ponownie przygotowąc podłoże dla innego koloru paneli laminowanych czy linoleum itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotmelka 28.01.2016 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 mamy podobny gust ja też cale życie marzyłam o jasnych, drewnianych podłogach w domu i w ubiegłym roku wreszcie udalo mi się przekonac męża do tego pomyslu. on oczywiście wolał panele, bo trochę tańsze. ale ja bylam tak pewna tego projektu, ze posłuży nam na wiele lat, wiec przekonalam go do drewna. Wybraliśmy jasne drewno egzotyczne od kuhn. Jestem strasznie dumna z tego projektu, bo wszystko wyszło zjawiskowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erko43 31.01.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ooo musi wygladać pieknie. Kotmelka pokazałabyś jak to u Cb wygląda ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalinn 01.02.2016 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Biel w domu to luksus, ale i przyjemność dla oka. Do przedpokoju zarezerowałam deski jasne i drewniane. Ale kaplica podłóg mnie oczarowała i marze o podłodze jak z tego obrazka http://www.propertydesign.pl/dossier/132/pierwszy_shop_in_shop_otworzyla_marka_chapel_parket,4298-15305.html#img Przełamanie bieli drzwi - też takowe posiadam szarością ekskluzywnej podłog... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffii 02.02.2016 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Dębowe są bardzo ładne, a do tego wytrzymałe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamkam 16.12.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Skandynawskie podłogi jak dla mnie są bezkonkurencyjne, już sam wygląd mi się podoba. Mamy ogromne zaufanie do Skandynawów i do ich podejścia przy produkcji materiałów czy to będą meble, podłogi, ubrania, nawet jedzenie itd. Skandynawska jakość, dbałość o detale, o ekologię itd. Pod tym względem są wzorem do naśladowania ( szczególnie Duńczycy - mieszkaliśmy w Danii 16 miesięcy ). Wybraliśmy podłogi Timberwsie, jakość, wygląd a do tego są po prostu zdrowe ( min. dla chorych na alergie.). jak ma się dzieci to patrzy się głównie na atesty i dopiero człowiek zaczyna rozumieć jak np. brak formaldehydów jest ważny co jak co, ale z tym nie ma żartów i na północy o tym wiedzą. A co ciekawe kupując podłogę Timberwise dowiedzieliśmy się, że Finlandia wcale nie należy do Skandynawii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 16.12.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Skandynawskie podłogi jak dla mnie są bezkonkurencyjne, już sam wygląd mi się podoba. Mamy ogromne zaufanie do Skandynawów i do ich podejścia przy produkcji materiałów czy to będą meble, podłogi, ubrania, nawet jedzenie itd. Skandynawska jakość, dbałość o detale, o ekologię itd. Pod tym względem są wzorem do naśladowania ( szczególnie Duńczycy - mieszkaliśmy w Danii 16 miesięcy ). Wybraliśmy podłogi Timberwsie, jakość, wygląd a do tego są po prostu zdrowe ( min. dla chorych na alergie.). jak ma się dzieci to patrzy się głównie na atesty i dopiero człowiek zaczyna rozumieć jak np. brak formaldehydów jest ważny co jak co, ale z tym nie ma żartów i na północy o tym wiedzą. A co ciekawe kupując podłogę Timberwise dowiedzieliśmy się, że Finlandia wcale nie należy do Skandynawii Kolego piszesz o podłogach warstwowych a one nie są aż tak czysto ekologiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.12.2016 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2016 Skandynawskie podłogi jak dla mnie są bezkonkurencyjne, już sam wygląd mi się podoba. Mamy ogromne zaufanie do Skandynawów i do ich podejścia przy produkcji materiałów czy to będą meble, podłogi, ubrania, nawet jedzenie itd. Skandynawska jakość, dbałość o detale, o ekologię itd. Pod tym względem są wzorem do naśladowania ( szczególnie Duńczycy - mieszkaliśmy w Danii 16 miesięcy ). Wybraliśmy podłogi Timberwsie, jakość, wygląd a do tego są po prostu zdrowe ( min. dla chorych na alergie.). jak ma się dzieci to patrzy się głównie na atesty i dopiero człowiek zaczyna rozumieć jak np. brak formaldehydów jest ważny co jak co, ale z tym nie ma żartów i na północy o tym wiedzą. A co ciekawe kupując podłogę Timberwise dowiedzieliśmy się, że Finlandia wcale nie należy do Skandynawii to ze piszą formaldehyd free oznacza tyle, że jest,- a przynajmniej powinno go być - maksimum 1mg/m3 w USA 0,5g/m3. Tak, że ten formaldehyd jest, a ponieważ jest w ilości dopuszczalnej dla ludzi (nadal jest szkodliwy ale mniej) to można jego istnienie w meblach pominąć... Tak wygląda duńska czy skandynawska dbałość o zdrowie kupującego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts