mateuszjb 25.10.2015 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam wszystkich w ten niedzielny poranek W związku z kupnem mieszkania w bloku z wielkiej płyty zaczynam odkrywać "uroki" tych wspaniałych konstrukcji. Próbując się uporać z klasycznym problemem pękającego sufitu (a raczej wybrzuszonego) po przeczytaniu paru poradników postanowiłem naprawić sufit we własnym zakresie. Niestety - usuwając warstwę tynku oraz fizeliny natrafiłem na sporą ilość luźnych elementów, które usunąłem delikatnie obstukując je młotkiem. Efekty załączam na zdjęciach: http://imgur.com/a/WRHE0 Rozmiar ubytku na łączeniu płyt przerósł moje oczekiwania i stąd pytania: -Jakich środków użyć aby uzupełnić duże ubytki (styropian/pianka montażowa/siatka/fizelina?)? Jaki rodzaj zaprawy byłby najlepszy do tego typu prac? -Czy kontynuować usuwanie luźnych elementów (widoczne na zdjęciu 2) -Czy zakres prac nie zrobił się zbyt poważny i czy nie lepiej wezwać fachowca? Niestety w danym pomieszczeniu nie mam możliwości podwieszenia sufitu z płyt GKB Z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 01.11.2015 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 a czy wyszukiwarka muratora nie działa ? O "dziurach w suficie" już było ! (wiele razy), płyty - gkb - a może stare dobre KGB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts