romus123 25.10.2015 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 (edytowane) Witam, jeżeli coś pomylę to proszę o przeniesie nie i wyrozumiałość. Proszę doradźcie mi w kwestii tynku. Mam mieszkanie 50m2, chciałbym wytynkować ściany. Wczoraj był gość co zaproponował tynki gipsowe koszt z jego materiałem 34zł Mówił, że drogo bo siany są krzywe i duże zejdzie materiału. (z tym podobno od razu po wyschnięciu farba.Dziś był wykonawca co powiedział, że lepiej zrobić tynk cementowo-wapienny, a później gładź. tynk 13zł, gładź 12zł (bez materiału bo nie wie ile wyjdzie. (tutaj najpierw tynk a później po 2miesiącach dopiero gładź) Ja Wy to widzicie. Co będzie dla mnie lepsze i tańsze?Nie ukrywam, że bardziej chodzi mi o czas. EDIT:GIPSOWE Edytowane 25 Października 2015 przez romus123 gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 29.10.2015 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Zrób gipsowe , bałagan będzie tylko raz . Tylko ta cena chyba za wysoka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 29.10.2015 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Tynki gipsowe nie zawsze nadają się pod malowanie. Tynk, to nie jest gładź. Oczywiście to zależy kto jakiego standardu gładkości ścian oczekuje, czy ma być lustro, czy może być widoczna "struktura" ściany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romus123 02.11.2015 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam, zamówiłem gipsowe. Myślę, że będzie dobrze. Strzelać nikt z tego nie będzie (lustra nie potrzebuję)Bardziej martwiło mnie to czy da się tak grubo położyć bez konsekwencji i czy to wilgoci nie będzie trzymać, ale w sumie to środkowe mieszkanie więc zawsze jest ciepło. Jak będzie zrobione to się odezwę ze zdjęciami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 02.11.2015 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Gipsowe sa najlepsze , mozna je zrobic na lustro np MP-kiem . Jak wykonawca nie zrobi gladziutko pod malowanie to albo nie umie albomu sie nie chce (bo po co gladzic i tracic czas , lepiej powiedziec ze sie nie da albo "Panie , na koniec to sie gladz kladzie jak pan chce mie gladko ale tego to ja w cenie nie mam " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panfotograf 02.11.2015 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Ja bym gipsowych nie wziął bo są miękkie i szybko się uszkadzają - możesz w nich rzeźbić paznokciem.Żeby uszkodzić tynk cementowo-wapienny musisz uderzyć młotkiem i to całkiem mocno. Ja mam tynki bez gładzi - gąbkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts