Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

tynku cementowe czy gibsowe

Recommended Posts

Witam, jeżeli coś pomylę to proszę o przeniesie nie i wyrozumiałość.

Proszę doradźcie mi w kwestii tynku. Mam mieszkanie 50m2, chciałbym wytynkować ściany.

Wczoraj był gość co zaproponował tynki gipsowe koszt z jego materiałem 34zł Mówił, że drogo bo siany są krzywe i duże zejdzie materiału. (z tym podobno od razu po wyschnięciu farba.

Dziś był wykonawca co powiedział, że lepiej zrobić tynk cementowo-wapienny, a później gładź. tynk 13zł, gładź 12zł (bez materiału bo nie wie ile wyjdzie. (tutaj najpierw tynk a później po 2miesiącach dopiero gładź)

Ja Wy to widzicie. Co będzie dla mnie lepsze i tańsze?

Nie ukrywam, że bardziej chodzi mi o czas.

EDIT:GIPSOWE

Edytowane przez romus123
gipsowe

Witam, zamówiłem gipsowe. Myślę, że będzie dobrze. Strzelać nikt z tego nie będzie (lustra nie potrzebuję)

Bardziej martwiło mnie to czy da się tak grubo położyć bez konsekwencji i czy to wilgoci nie będzie trzymać, ale w sumie to środkowe mieszkanie więc zawsze jest ciepło. Jak będzie zrobione to się odezwę ze zdjęciami.

Gipsowe sa najlepsze , mozna je zrobic na lustro np MP-kiem . Jak wykonawca nie zrobi gladziutko pod malowanie to albo nie umie albomu sie nie chce (bo po co gladzic i tracic czas , lepiej powiedziec ze sie nie da albo "Panie , na koniec to sie gladz kladzie jak pan chce mie gladko ale tego to ja w cenie nie mam "