Belgarion 25.10.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam Jako, że nie dawno zamieszkałem na "swoim" (już 3 lata ), chciałbym w końcu skompletować swoje elektronarzędzia, a nie wiecznie pożyczać od taty. Nie mam dużego doświadczenia ze wszystkimi firmami na rynku i dlatego liczę na Waszą pomoc w ocenie Wiem, że firmy typu Makita, Hitachi czy Bosch są bardzo dobre, ale także drogie a potrzebuje tylko do domowego użytku (oczywiście nie chce najtańszego bublu i żeby starczyło na parę ładnych lat). Czyli chodzi o w miarę dobre elektronarzędzia a za rozsądną cenę. Do sedna, potrzebuje: 1. Wiertarkę udarową - do 250 zł - myślałem o Boschu, Graphite albo z Deckera 2. Wkrętarka - do 200 zł - ostatnio widziałem tanie z Verto czy Decker (coś za tanio ??) 3. Wyrzynarka - do 150 zł - tata ma z Graphite i nie narzeka 4. Zestaw bitów do wiertarki czy wkrętarki - Stanley, Milwaukee, Hitachi albo DeWalt ?? 5. Pistolet do kleju Na forach przewija się wiele "średnich" firm od Skila, Dewalta, Graphite czy Einhella itp itd i czy warto w nie inwestować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 26.10.2015 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Dobrej wiertarki ani wkrętarki za te pieniądze nie kupisz . Proponuję młotowiertarkę a nie wiertarkę udarową , młotowiertarka ma udar pneumatyczny , wiertarka udarowa mechaniczny . Nie stać cię na nową kup używaną w dobrym stanie , proponuję bosch gbh 2-26 dfr . We wkrętarce najważniejsze są ogniwa , najlepsze byłby Li-Jon jednak za 200 zł zapomnij . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 27.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Wkrętarka to 18 volt i baterie litowojonowe min. 3 ah . Cena dość wysoka ale na lata.A jak dołożysz to kupisz wkrętarkę z udarem. Młotowiertaka jest dobra do otworów w ścianach, posadzkach ale nie do precyzyjniejszych prac - no chyba, że z górnej półki( w innych wrzeciono lata jak wściekła teściowa).Wyrzynarka obojętnie ale z regulacją obrotów i posuwu.Zestawu bitów nie kupuj bo i tak będziesz potrzebował pewnie tylko 3 - PH2, PZ2 i Torks - kupisz je oddzielnie ale lepszej marki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belgarion 28.10.2015 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Chodzi mi głównie chyba o wiertarkę udarową, bo to przeważnie do prac domowych. Tylko pytanie z jakiej firmy się opłaca i która posłuży mi chociaż na parę lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 28.10.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Opłaca się na lata Makita, Hitachi,Bosh. Do wyboru z tych lub Milwoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 28.10.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 chyba Milwaukee ale to już dużo drożej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belgarion 28.10.2015 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 A takie średnie firmy jak Skil, Dewalt, Graphite, Decker czy Einhell ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 28.10.2015 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 U mnie czerwony einhel się sprawdza. Niebieskiego nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belgarion 31.10.2015 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 A co myślicie o narzędziach firmy Parkside ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 01.11.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Weź już Boscha tego na Allegro - wystarczy Ci do użytku domowego na bank. Ten Parkside ja bym odpuścił . oferta nr 5756017438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Belgarion 13.11.2015 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Jeszcze pytanie. Głowica lepiej na samozacisk czy kluczyk ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 02.09.2016 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2016 W domu warsztacie warto mieć kilka przydatnych narzędzi. Jakie? Zobacz nasz film poradnik: Więcej filmów poradnikowych - zobacz na murator.tv - Telewizja poradnikowa dla Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts