r7adek 25.10.2015 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2015 Witam. Nie dawno założyłem kocioł z podajnikiem na eko - groszek, jak w temacie i niestety nie mogę go ustawić. Posiadam ogrzewanie podłogowe w części pomieszczeń oraz w każdym pomieszczeniu grzejniki. Zawór jest 4 drożny firmy Afriso do tego regulator sterownik Euroster 2006. Problem jest w tym, że jeśli zawór ustawiony jest w trybie auto to pomimo ustawienia temperatury w pomieszczeniach na załóżmy 20 stopni, grzejniki są ledwo ciepłe, zawór cały czas pracuje w położeniu 0 lub 1. Natomiast jeżeli przestawię zawór na pracę ręczną to grzejniki grzeją w zależności jak ustawię zawór w skali 0-10. Co może być tego przyczyną ? Dodam, że czujnik mam położony tuż za zaworem. Czy ustawiając zawór na pracę ręczną temperaturę w pomieszczeniach mogę regulować sterownikiem Euroster 2006 ? Czy może mi też ktoś napisać jakie są optymalne nastawy tego kotła ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts