darass86 26.10.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Cześć,Mam małą zagwozdkę i proszę o szybką podpowiedz. Muszę do jutra określić się w wyborze dostawcy wełny mineralnej (Rockwool albo Isover).Rozchodzi się o wełnę w płytach (aku-Płyta oraz Rockmin Plus (obie 0,037 współczynnik). Ocieplam strop (podłoga na legarach) i na pierwszą warstwę chciałbym dać wełnę w płytach i na nią rozwinąć wełnę z rolki (płyta 15cm i z rolki również 15cm). Niestety nie mam okazji "pomacać" ani rockwool'a ani isovera, a chciałbym wiedzieć która z płyt tych producentów jest twardsza tzn lepiej zniesie ciężar 15cm rozwiniętych z rolki (i nie siądzie z czasem). Dodam, że isover wychodzi mi korzystniej cenowo.Proszę o szybką podpowiedz bo powoli pali mi się pod du...ą ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 27.10.2015 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Ja wybrałbym rockwoola chociaż robię i na isoverze jak i na rock'u. Skalna jest zdecydowanie mniej podatna na zgniecenia w porównaniu do zwykłej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 28.10.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Płyty ROCKMIN PLUS produkowane są z gęstością nominalną 31 kg/m3. Dodatkowo płyty te mają deklarowane parametry nasiąkliwości wodą WS oraz WL(P). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 28.10.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Płyty ROCKMIN PLUS produkowane są z gęstością nominalną 31 kg/m3. Dodatkowo płyty te mają deklarowane parametry nasiąkliwości wodą WS oraz WL(P). Żadna izolacja nie powinna nasiąkać! Mokra izolacja to nie izolacja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darass86 29.10.2015 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 dzięki za odpowiedzi, już wybrałem temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts