Ifarrg 26.10.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Mam 3 drzwi balkonowe, a właściwie 2 balkonowe i jedno tarasowe. Na dniach będzie robione ocieplenie domu. Podczas montażu okien nie dawałem taśm na zewnątrz i wewnątrz domu bo wiedziałem, że na razie nie będe robił ocieplenia. Teraz przyszedł czas je zamontować. Moje pytanie jest nastepujące - taśmy daje na górę drzwi i po bokach. A czy na dół również? Wtedy będę je musiał przykleić do posadzki balkonu. Tylko czy one tam sa potrzebne, skoro od zewnątrz będzie wylewka i od wewnątrz również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 26.10.2015 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 (edytowane) prawidłowo wykonana wylewka jest zawsze z dylatacją przez którą może ci powietrze uciekać z samej różnicy ciśnień miedzy wnętrzem a światem zewnętrznym, wynikającej choćby z samej różnicy temperatur Co Ci szkodzi dać ? wiele nie zaoszczędzisz i nie wydasz na robotę i materiał Edytowane 26 Października 2015 przez nikt ważny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 26.10.2015 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nic mi nie szkodzi, chodzi o to, czy będzie dobrze, żeby sobie nie zaszkodzić Dzięki za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 26.10.2015 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 Nie zaszkodzisz. Zobacz, że dookoła okna też dochodzi tynk i elewacja. I co? Dajemy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.10.2015 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Dylatacje w budownictwie jednorodzinnym (dla ścisłości) daje się w celu niwelowania kurczliwości materiałów wynikającej z różnic temperatury. Resztę powiedzieli koledzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 27.10.2015 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 To jeszcze rzućcie info, czy Folia zewnętrzna z butylem marki Penosil czy też to coś co byście polecili, czy szukać czegoś innego (np AIB)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.10.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 To jeszcze rzućcie info, czy Folia zewnętrzna z butylem marki Penosil czy też to coś co byście polecili, czy szukać czegoś innego (np AIB)? szczerze ? bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 27.10.2015 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Dzieki. To chyba juz ostatnie pytanie. Mam ściany silikatowe. Czy trzeba je gruntowac jakimś gruntem przed przyklejeniem tych folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.10.2015 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 tak jeśli masz folię z butylem, jeśli nie to trzeba użyć kleju np. SP-025 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brass 27.10.2015 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Stanowczo radzę użyć folii bez butylu + klej. Zapewnia to większą dokładność klejenia, a więc większą szczelność. No chyba, że kupisz folię ISO-CHEMIE Vario FIX, to się trzyma wszystkiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 27.10.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Oj nie jest tak źle, na primerze trzyma się bardzo dobrze ale warunek podstawowy - temperatura nie niższa jak 5 stopni i mocny docisk np. rolką do tapetNo i rzecz zasadnicza, odpowiednia szerokość taśmy by część z butylem była na ścianie przy samej pianie, jeśli taśma jest za szeroka koniecznie trzeba dodatkowo przy styku piana-mur dodatkowo podkleićAle i tak jak Brass wolę taśmy bez butylu i klej.Idzie szybciej, łatwiej i dokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 27.10.2015 20:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 No wiem, że może i klejem w "kiełbasie" byłoby lepiej. ale kosztowo wychodzi sporo drożej. A u mnie będzie tak, że naklejam, a na drugi dzień idzie stropian z klejem i zakrywa. Więc od razu będzie miała zaklejony bok z butylem. Powinno być ok, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 27.10.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam Spokojnie przyłożysz się i będzie cacy, od zewnątrz problemów mieć nie będziesz o środek musisz zadbać aby Ci nie przeszkadzało w dalszych pracach jak np. tynkowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts