Ifarrg 27.10.2015 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jeszcze jedno pytanie o dylatacje posadzki. Ja zrobiłem coś takiego , posadzkarz coś przebąkiwał o nacinaniu jastrychu czy tam dylatowaniu go jakąś listwą jak jest jeszcze miękki. Widziałem na filmach, że tak też robią. Pytanie, który z tych sposobów jest prawidłowy, lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 27.10.2015 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Hmm, nikt nie robi dylatacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 27.10.2015 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 obydwie wersje sa poprawne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 27.10.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jeszcze jedno pytanie o dylatacje posadzki. Ja zrobiłem coś takiego , posadzkarz coś przebąkiwał o nacinaniu jastrychu czy tam dylatowaniu go jakąś listwą jak jest jeszcze miękki. Widziałem na filmach, że tak też robią. Pytanie, który z tych sposobów jest prawidłowy, lepszy? Jest ok. poza jednym. "Wrzuć" ze dwa dyble w połowie grubości, co zapobiegnie unoszeniu brzegów podczas wygrzewania i nagrzewania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 27.10.2015 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jeszcze jedno pytanie o dylatacje posadzki. Ja zrobiłem coś takiego , posadzkarz coś przebąkiwał o nacinaniu jastrychu czy tam dylatowaniu go jakąś listwą jak jest jeszcze miękki. Widziałem na filmach, że tak też robią. Pytanie, który z tych sposobów jest prawidłowy, lepszy? Jest dobrze. W korytarzu będzie szafa zabudowana? Warto wtedy przesunąć pod szafę ze dwie rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 27.10.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Jeszcze jedno pytanie o dylatacje posadzki. Ja zrobiłem coś takiego , posadzkarz coś przebąkiwał o nacinaniu jastrychu czy tam dylatowaniu go jakąś listwą jak jest jeszcze miękki. Widziałem na filmach, że tak też robią. Pytanie, który z tych sposobów jest prawidłowy, lepszy? A kto to wie jak lepiej, co fachowiec to opinia. U mnie posadzkarze dylatowali każdy obwód grzejny i w progach nacinając na kilka cm świeży beton taką spec-nacinaczką, więc skoro są takie narzędzia to chyba jest ok. Taśmy w dylatacjach mogą nieco przeszkadzać w zacieraniu. Coś wspominali, że można nacięcie zabezpieczyć dodatkowo po przeschnięciu betonu sznurem dylatacyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ifarrg 29.10.2015 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Czyli jest kilka technologii. Ja spotkałem nawet takich, co dylatowali nacinką, ale wrzucali w próg siatkę stalową oczka 15/15 ... Niby dylatajca, ale jakoś razem zespolone... Nie wiem co o tym myslec. Ostatecznie u mnie było tak, że najpierw zacierali całość, aż za próg, potem przychodził jeden, odcinał po progu posadzkę, wkładal piankę i przyciskał ją z drugiej strony betonem... Jest dobrze. W korytarzu będzie szafa zabudowana? Warto wtedy przesunąć pod szafę ze dwie rury. To nie korytarz, tylko garderoba na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 19.11.2015 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Witam, Zachęcam do zapoznania się z wylewką anhydrytową Agilia™ Sols A, która ma bardzo mały współczynnik rozszerzalności cieplnej i z powodzeniem może być stosowana bez dylatacji na powierzchniach bez ogrzewania podłogowego do 900 m2 oraz na powierzchniach ogrzewanych aż do 300 m2. Więcej informacji na http://solidnaekipa-lafarge.pl/ PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts