Boczus11 27.10.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam W najbliższym czasie będę tynkował piwnicę, pralnię i garaż wszystkie pomieszczenia są w ziemi .Tynk będzie tradycyjny cementowo-wapienny ze względu na wilgoć itp. jak to bywa w ziemi. A z tego co wyczytałem to wapno się w takich warunkach sprawdza, więc będę popierał na wapno. I teraz moje pytanie Ze względu na to że jest to w ziemi i w niektórych miejscach ściany są krzywe i trzeba rzucać z 7 cm tynku, to pomyślałem czy by do tynku nie dodać granulatu styropianowego, który jednocześnie by pełnił rolę ocieplenia w jakiś tam stopniu (nie ma to znaczenia w jakim). Na rynku są gotowe tynki ciepłochłonne, które w swoim składzie też mają taki granulat. Tylko że koszty takiego tynku są znacznie większe. Czy takie połączenie będzie dobre, nie będzie pękać itp. Czy może było by dobrze jeszcze do tego dodawać trochę plastyfikatora lub jakiegoś innego dodatku żeby to dobrze związało z tym styropianem. Jakie jest wasze zdanie. Kombinować czy nie ??? Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 29.10.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Jak są takie gotowe granulaty to chyba się sprawdzają . Pytanie tylko czy są warte tej ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts