dzinks0 27.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 Witam,poniewaz mam zamiar ogladnac kilka domkow w ramach dni domow pasywnych w austrii i niemczech, chcialbym przekazac rowniez innym ciut informacji na temat tego budownictwa w tych krajach. W sumie przez przypadek to znalazlem, ale sa tu super informacje odnosnie technologii budowy w tym dokladne dane przegrod, zastosowane instalacje co i cwu. Sam zainteresowal mnie domek w ktorym magazynowana jest woda w zasobniku 3000l poprzez kolektory cieczowe. Przypomina mi to gruntowy magazyn ciepla pomyslu kogos z forum, tylko ze ten zbiornik jest w domu-zapewne w piwnicy i w zimie pieknie oddaje cieplo ogrzewajac dom. http://www.passivhausprojekte.de/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 28.10.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Pasywność to tylko pewna umowa na pewne liczby, a dróg do niej jest sporo.To prawda - dobrze izolowany dom można i ogrzeje się kolektorami słonecznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts