Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

naprawa okna pcv

mspider86

Recommended Posts

Od dłuższego czasu mam następujący problem z oknem pcv (uchylne od góry). Pewnego dnia zablokowało się i teraz otwiera się tylko normalnie na bok natomiast nie da się go uchylić od góry. Co więcej, zablokowało się w ten sposób, że od góry jest spora szpara, której nie można domknąć. Idzie zima a mi wieje zimnem do mieszkania więc czas coś z tym zrobić. Co mogło być przyczyną zablokowania okna i jak naprawić?

Przyjrzałem się jeszcze raz dokładnie wczoraj temu oknu i zlokalizowałem problem. Otóż okucie okna na jego bocznej części, w miejscu nad klamką a poniżej górnego bolca, dosyć odstaje jak widać na zdjęciu poniżej. Kiedy docisnąłem ten element, coś stuknęło i okno dało się szczelnie domknąć. Po otwarciu znów ten element odskakuje i potem ten sam efekt, brak możliwości domknięcia okna. Co z tym zrobić?

20151028_163103.jpg

20151028_163225.jpg

• 2 weeks później...
Zepsuł mi się mechanizm zamykania w drzwiach balkonowych. W sensie zamyka się, ale okno jest nieszczelne. Czy można to jakoś naprawić? Chodzi o ten ząbek który nie przeskakuje na zawleczkę.

Nie wiem czy sam to naprawisz ale raczej nie.Polecałbym skontaktować się w tym celu z serwisem. Niech serwis zobaczy Twoje okna oraz naprawi. Najlepiej teraz bo z dnia na dzień robi się w końcu coraz zimniej i jednak warto aby okna spełniały swoją grzewczą rolę prawda? Nie wiem skąd jesteś ale na montażu okien dobrze zna się:spam:

Edytowane przez finlandia
Reklamy są niezgodne z regulaminem forum

• 4 years później...