roxboro 28.10.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Dzien dobryJestesmy z zona posiadaczami domu “kostki polskiej” z lat 70tych(piwnica 1.85cm wysokosci,wysoki parter,,pietro i poddasze)w ktorym obecnie jeszcze nie mieszkamy,ale w nastepnym roku bedziemy musieli,dzieci nasze sa juz samodzielne “na swoim”.Dom ten wymaga generalnego remontu tzn:-piwnice zagrzybione, woda na styku sciana i podloga,brak izolacji pionowej I drenazu wokol budynku-hydraulika i CO z lat 70tych na piec weglowy –do wymiany-ciepla woda “junkers”-elektryka z lat 70tych-wszyskie okna z balkonowymi do wymiany-brak wylewek na wiekszosci podlog-tylko jedna lazienka na parterze,brak na pietrze-parter:kuchnia z lat 70tych i dwa male pokoje-poddasze nie ocieplone-dach z blachy z lat 70-tych-dom nie posiada zewnetrznego ocieplenia-brak tarasu na zewnatrz,jest tylko maly balkon-stolarka wewnatrz z lat 70-tych-podlogi-deski na drewnianych belkach-pewnie dziesiatki innych rzeczy,ktorych nie widacPo miesiecznym przegladzie Forum doszedlem do punktu,ze w tym domu trzema remontowac I modernizowac wszystko.Teraz stanalem przed punktem co sie bardziej oplaca:generalny remont czy tez budowa nowego domu parterowego.Posiadamy dzialke budowlana obok ze wszyskimi mediami.Jezeli ktos z szanownych forumowiczow byl w podobnej sytuacji to bym bardzo prosil o opine na co sie zdecydowac. Zbigniew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Super 28.10.2015 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Ja bym zalecal sprzedac stary dom i budowac nowy z uwzglednieniem wlasnych potrzeb . Bedzie prosciej niz remontowac stary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 28.10.2015 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Również budowałbym nowy gdzie można zaplanować rozkład m.innymi a w tym słupku ,,gierkowskim,, gdzie zazwyczaj jest dużo ale ciasnych pomieszczeń nie da się ich zaadaptować . Remont pochłonie duże koszty a i tak nigdy nie będziecie z tego zadowoleni.Praktycznie w tym domu pozostaną tylko ściany a resztę trzeba wymieniać i dokładać. A po co dla 2 osób kilka kondygnacji tym bardziej, że koszty i ocieplenia, ogrzewania i inne będą większe . Ale to Wy decydujecie, my możemy tylko wyrazić swoją opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roxboro 28.10.2015 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 Dziekuje panowie za odpowiedz i dobre rady,ugruntowaliscie to co sie tlilo w glowie a brakowalo odwagi-budujemy zamiast remontowac-jeszcze raz dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
totek213 29.10.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Chociaż bardzo lubię kostki, to ja też bym budowała, koszty porównywalne, a możliwości, zwłaszcza techniczne i aranżacyjne dużo większe. Z tego co zrozumiałam już nie macie po 20 lat i niekoniecznie marzycie o bieganiu po schodach (ja mam 30 i zaczynam przeklinać mieszkanie na 3 pietrze). Jeśli macie działkę obok, i to uzbrojoną, to możecie spokojnie przeczekać budowę w kostce, doglądać robót na miejscu, a po 2 latach się wprowadzać do np parterówki, z tarasem na poziomie ogrodu;) pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roxboro 30.11.2015 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam znowuMam pytanie,czy ktos z panstwa zetknal sie z JMS Studio(Architekt Krakow),jesli tak jaka jest panstwa opinia o tym biurze.Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts