Fornax 29.10.2015 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Witam,Kupiłem kozę ale nie mogę jej zamontować ponieważ kłóci się to z kuchnią węglową..Dlatego zrobiłem modyfikację z kolankiem i rurą do komina..http://zapodaj.net/67475450e078f.jpg.htmlJest tylko jeden problem - nie ma cugu - dym zostaje w kozie i nie idzie do komina.. Co mogę zrobić aby to naprawić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.10.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Musisz "złapać cug" - rozgrzej komin... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornax 29.10.2015 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Musisz "złapać cug" - rozgrzej komin... A jak to zrobić? Mam najpierw rozpalić w kuchni a potem wkładać rurę i jazda? Czy rozpalić małe ognisko blisko komina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.10.2015 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Moja babcia paliła słomę w wyczystce kominowej. Matka słomy nie miała, więc gazety szły w ruch... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornax 29.10.2015 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Rozgrzanie komina powinno pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 29.10.2015 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Musisz wejść na dach i jak Ci Piotr napisał- trzeba wypchać komin gazetami, najlepiej pali się wyborcza, czyli powinna pójść na sam dół jako pierwsza później NIE i super expres a na samej górze mogą być już zwykłe książki z serii "poczytaj mi mamo", one palą się najgorzej. Tą czynność powtarza się przed każdorazowym napaleniem w kominku. Spytaj się Piotra o palenie od góry, wtedy prawdopodobnie gazety układa się w odwrotnej kolejności i podpala od strony wylotu kominowego a nie od wyczystki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 29.10.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Rozgrzanie komina powinno pomóc? Spróbuj... Napisz jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bader 29.10.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Musisz wejść na dach i jak Ci Piotr napisał- trzeba wypchać komin gazetami, najlepiej pali się wyborcza, czyli powinna pójść na sam dół jako pierwsza później NIE i super expres a na samej górze mogą być już zwykłe książki z serii "poczytaj mi mamo", one palą się najgorzej. Tą czynność powtarza się przed każdorazowym napaleniem w kominku. Spytaj się Piotra o palenie od góry, wtedy prawdopodobnie gazety układa się w odwrotnej kolejności i podpala od strony wylotu kominowego a nie od wyczystki Nie wiedziałem ,że potrafisz być tak złośliwy Dobre:D pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornax 30.10.2015 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Zrobiłem tak.. 1. Zapaliłem małe ognisko w piecu..2. Włożyłem samo kolanko z pieca3. Jest cug I szafa gra - co uważacie o tym rozwiązaniu? Czy lepiej rozgrzać komin i pchać tam rurę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 30.10.2015 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witam.A nie jest przypadkiem tak, że te problemy z "cugiem" są powodowane dużymi nieszczelnościami wokół rury jaką wsadzasz w kuchnię i w sam komin ... ?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornax 30.10.2015 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Ok, to owinę rurę która idzie do komina wełną mineralną żeby nie było nieszczelności a rury owinę opaskami..Powinno grać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fornax 04.11.2015 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Poskładałem wszystko i wygląda to następująco..http://zapodaj.net/f8d4cae792d6a.jpg.html Martwią mnie dwie rzeczy..1. Rura w zaznaczonym na czerwono miejscu strasznie się nagrzewa porównując do pozostałych - nie powinno tak być? Mimo to dym leci przez komin jest cug. http://zapodaj.net/8cf933d4b4daa.jpg.html 2. Zauważyłem iż dym wydobywa się również z piecyka w zaznaczonym miejscu - reklamować? Wygląda na nieszczelność.. http://zapodaj.net/d9da42d2105dd.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts