Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

aranżacja łazienki

joi06

Recommended Posts

Witam,

właśnie kupiliśmy mieszkanie w bloku, klucze dostaniemy dopiero w przyszłym roku, ale już teraz możemy bezpłatnie zgłaszać wszelkie zmiany dot. rozmieszczenia przyłączy, elektryki, rozmieszczenia ścian działowych itp. Moim problemem jest łazienka, mam wizję tego pomieszczenia, ale nie wiem czy to będzie praktyczne i czy sprawdzi się na co dzień. Więc tak:

- w tej wnęce koło komina planuję zrobić stelaż podtynkowy z wiszącą miską ( i z tym mam największy problem bo nie wiem czy to będzie praktyczne)

- zamiast wanny chciałabym brodzik 120x100 przedzielony ścianką działową, gdzie po drugiej części dałabym zabudowę do sufitu m.in. na kosz na bieliznę

- umywalka ze schowaną w szafce pralką na ścianie na przeciwko wejścia

dodatkowo ogrzewanie podłogowe wodne, które robi deweloper.

Co myślicie, może ktoś ma inną wizję/pomysł? Potrzeba mi chyba osobo, która spojrzy na to "świeżym" okiem i podpowie mi co nieco :)

PozdrawiamBez tytułu.jpg

Przydałby się lepszy(większy) rzut, z wymiarami komina i tej wnęki bo na razie wydaje się ona za wąska na umieszczenie w niej kibelka - zalecane odstępy po obu stronach sedesu to 20cm więc wnęka musiałaby mieć szerokość ok.75cm(tym bardziej, że jest chyba dość głęboka - nie chcesz chyba żeby jakiś grubszy/barczysty domownik albo gość się zaklinował między ścianami;))