kamsmol 30.10.2015 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Od niedawna mam problem w nowo nadbudowanym poddaszu z kanalizacją. Otóż, podczas spuszczania wody z wanny, w pralni z kratki odpływowej w podłodze podnosi się poziom wody i wylewa się na pralnie. Jeśli wodę spuszczam powoli lub zamykam korek w wannie to poziom wody w kratce opada. Odpowietrzenie kanalizacji znajduję się pod dachem na strychu. Proszę o pomoc i cenne rady jak rozwiązać ten problem. Poniżej umieszczam zdjęcie jak wygląda rozmieszczenie odpływów w łazience (zdjęcie z prac budowlanych) Pozdrawiam kamsmol Edytowane 30 Października 2015 przez kamsmol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamsmol 01.11.2015 17:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 WitamNikt mi nie podpowie co zrobić z ta kanalizacją????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beja 03.11.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Oto przyczyna twojego problemu (zwróć uwagę na animację, która jak ulał pasuje do twojej sytuacji). https://pl.wikipedia.org/wiki/Naczynia_po%C5%82%C4%85czone Co masz zrobić? Możesz:- podnieść podłogę, - obniżyć wannę - rozkuć kanalizację i położyć większą średnicę rur,- wybić ząb temu, kto ci to zaprojektował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamsmol 04.11.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 Witam Problem polega na tym że poddasze już jest zamieszkane i niestety wszelkiego rodzaju podnoszenie podłogi, obniżanie wanny i co najgorsze wymiana rur kanalizacji nie wchodzi w gre. Jedynie co mnie zastanawia to, że problem pojawił się niedawno a mieszkam juz ponad rok czasu. Na początku tego nie było. Spróbuje jeszcze przeczyścić spirala do rur cały odcinek od pralni do łazienki bo może gdzieś zwężył się przepływ scieków i blokuje. PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 05.11.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Nie tyle od pralki do łazienki bo tam jest drożny, tylko od kratki gdzie się wylewa woda do pionu kanalizacyjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamsmol 05.11.2015 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Tak tak, napisałem od pralni a w pralni mam kratkę gdzie wylewa się woda... Dziś bede działał i zobaczymy co z tego wyjdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamsmol 06.11.2015 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Hejka. Wczoraj po przeczyszczeniu odpływu z pralni w stronę pionu kanalizacji, problem z wylewającą wodą ustąpił. Domyślam się, że powodem mógłbyc "kret" który zbrylił się w rurze oraz zalegające włosy, które wyciągnąłem na żmijce. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 06.11.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witam Nikt mi nie podpowie co zrobić z ta kanalizacją????? cóż można napisać...zbyt małe spadki , wygląda na rurę 50 mm z wanny - i dalej też 50 pomimo, że są trzy odejścia.....po prostu rury wypełniają się wodą - ciśnienie jakie tworzy słup wody w wannie przy zgromadzeniu wody w odpływie i części napowietrzenie które u Ciebie jest odpowietrzeniem powoduje "cowkę" do pralni i tyle. Zły początek jest następstwem tego co się dzieje. Co zrobić.....zawór zwrotny w pralni. Pozdrawiam ps. Zaraz ktoś napisze, że czegoś takiego nie ma na foto to jest coś takiego kosztuje ok 50 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts