Thom35 12.07.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Pytałem , ale jakoś nikt nie odpowiedział konkretnie wiec jeszcze raz.Jak mocowaliście tę wełnę z folią aluminiową wokół wkładu kominkowego . Na klej, na kołki stalowe czy może jeszcze jakoś inaczej DziekiTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 12.07.2004 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 O tego to ja nie wiem i dlatego jestem bardzo ciekaw. Nie wiem bo nie będę ocieplał - komin mam w środku domku ale zawsze warto wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marting 12.07.2004 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Są specjalne podkładki do mocowania wełny mineralenej do kominków na na blacho wkrety.. Cena 15zł op.( 2 op. starczą na calóśc) Welna powinna mieć atest na wysoką temp. min 720 stopni. Na końcu miejsca styku wełny zaizolowac tasmą alum. wzmocniona. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamcia 12.07.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 U mnie fachowcy kleili watę do obudowy za pomocą kleju Kerakol Special, a potem łączenia uszczelniali taśmą aluminową.Zajrzyj tu http://www.mamcia.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mamcia 12.07.2004 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Sorry nie ten adres, ale http://www.misiatek.republika.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xymenn 12.07.2004 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 A czy zamiast izolować nie lepiej wyłożyć szamotem, to będzie dłużej ciepło trzymało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terska 14.07.2004 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Myślę, że to niezły pomysł, ale najlepiej niech się wypowiedzą fachowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 14.07.2004 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Witam! Ja mocowałem drutami przewleczonymi przez wełnę. Przy ścianie - mocowałem kołek do ściany, mocowałem do niego cieńki drut (wiązałkowy) następnie dwa jego końce przewlekałem w pewnej odległości przez wełnę, zakręcałem a na koniec zaklejałem specjalną taśmą aluminiową, przy profilach - robiłem dwie dziurki w profilu przewlekałem drut i ...... tak samo jak wcześniej. Wszystko trzyma się bardzo dobrze. Sprawdzałem po sezonie grzewczym nigdzie nic nie odpadło. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts