dino777 30.10.2015 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Właśnie mi zamontowali okna i rolety zewnętrzne, o ile okna sa do przyjęcia to rolety dramat miało się zmieścić pod ociepleniem 20cm a tu w niektórych miejscach jest i 25cm twierdzenie montującego, że mogę sobie zrobić gzymsik do góry Chciałem sie dogadać, prosiłem mówiłem ehhhh nei dało rady wreszcie miarka sie przebrała i zatrudniłem rzeczoznawcę, (człowiek bardzo meni uświadomił w jakiej neiwiedzy żyję, warto zainwestować te parę złotych przy budowie) ale to nie chodzi o to akurat tylko zanim wybierzecie stolarkę to proponuję się dowiedzieć czy firma której okna się montuje jest zainteresowana jakością tych usług, jak doświadczyłem na własnym przykładzie PATECKI, https://www.petecki.eu/ ma ogólnie gdzieś podobno nie mają wpływu na monterów i ICH przedstawicieli normalnie jak to usłyszałem to klękłem ktoś daje swoje logo, swój produkt i nie jest zainteresowany jakością wykonania usługi????? prawdopodobnie sprawa skończy się w sądzie szkoda, że FIRMA PETECKI rozdaje na lewo i prawo swoje logo przyjdzie pewnie czas na zdjęcia a jest ich dość dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 No ale było tanio, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 nie było, montaż był w podobnych cenach taniej było w stolarce, czyli nie trafiony post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) nie było, montaż był w podobnych cenach taniej było w stolarce, czyli nie trafiony post Trafiony, trafiony. Za jakością i ceną samej stolarki idzie zazwyczaj jakość montażu (cena jak widać niekoniecznie). No i masz efekty. Nie próbuj wmawiać, że nie patrzyłeś na całą wartość okien z montażem. Edytowane 30 Października 2015 przez bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 ehhh, firma była z polecenia kolegi, któremu wstawiali okna tylko inne, podejrzewam, że gdyby nie zewnętrzne rolety było by OK, ale to insza inszość, wązne jest to, ze PETECKI ma to gdzieś liczy się tylko sprzedaż a nie jakość tej sprzedaży też mam swoją działalność tak jak i żona, płacimy podatki na urlop jedziemy to nie zarabiamy także trochę znamy realia życia i wiem, ze o klienta powinno się dbać bo to On jest naszym dochodem przeczytaj ze zrozumieniem, montaż był w takiej samej cenie różnica była w stolarce, poprostu ktoś dał większy rabat i tyle sam to stosuje u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 przeczytaj ze zrozumieniem, montaż był w takiej samej cenie różnica była w stolarce, poprostu ktoś dał większy rabat i tyle sam to stosuje u siebie Prowadzisz działalność a piszesz takie bzdety? Czyżbyś w jednej firmie kupił okna a innej zlecił montaż? Wątpię. Więc zarówno dla kupującego jak i sprzedającego całość stanowi jedną kwotę. Jeżeli kupisz samochód za 1zł ale z obowiązkowymi oponami za 69.999zł to i tak nie będzie tańszy od tego za 70.000z z oponami "gratis". A w temacie okien. Porównywałeś tylko okna Petecki ale od różnych sprzedawców czy było to różne okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 były różne okna, ale zdecydowałem się na PETECK-iego chowane zawiasy itd. i tu nie chodzi o rodzaj okien, tylko o podejście firmy, znajoma zamontowała DRUTEX-a po stwierdzeniu wad przemontowali moment, odnośnie pierwszej części wypowiedzi cenę części mamy taką samą lub bardzo zbliżoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 były różne okna Czyli wracamy do punktu wyjścia. Było tanio. Najtaniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 kupiłem droższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 30.10.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witam Zostawiając już cenę - bo to temat rzeka nie bardzo rozumiem Twoje pretensje do Peteckiego ?Co ma PRODUCENT okien do tego kto jakie rolety sprzedał i jak je zamontował ? Na moje nie dogadałeś się ze sprzedawcą i tyle widać nie jest najlepszy albo wychodzi z założenie sprzedać i tyle. Ty jako inwestor nie wiedziałeś, że Ci się puszki nie schowają w ociepleniu ? Przecież znałeś ich wymiary a przynajmniej powinieneś je znać z oferty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Witam Zostawiając już cenę - bo to temat rzeka nie bardzo rozumiem Twoje pretensje do Peteckiego ? Co ma PRODUCENT okien do tego kto jakie rolety sprzedał i jak je zamontował ? Na moje nie dogadałeś się ze sprzedawcą i tyle widać nie jest najlepszy albo wychodzi z założenie sprzedać i tyle. Ty jako inwestor nie wiedziałeś, że Ci się puszki nie schowają w ociepleniu ? Przecież znałeś ich wymiary a przynajmniej powinieneś je znać z oferty. Pozdrawiam firma widnieje na stronie PETECKIEGO jako autoryzowany monter i sprzedawca, czyli taki wpis jak dla meni zobowiązuje bo mam to samo w sowjej działalności odnośnie sprzedawcy to możesz mieć rację puszka prawidłowo zamontowana zmieści się pod ocieplenie 20cm nawet to jest sugestia montera, ze trzeba zwiększyć z 15 na 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Ty jako inwestor nie wiedziałeś, że Ci się puszki nie schowają w ociepleniu ? Przecież znałeś ich wymiary a przynajmniej powinieneś je znać z oferty. I pewnie jest tu jakiś haczyk. Bo jeżeli w umowie byłyby skrzynki np. 18-ki to zastosowanie innych (większych) daje konsumentowi duże prawa i zakończenie sporu nie powinno wymagać wpisów na forum. Chyba, że np. umowy pisemnej nie było. Albo specyfikacja do umowy bardzo ogólna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 a co powiesz na zamontowanie skrzynek 22 od muru następna 25 ??? naprawdę nie nei chodzi o firmę tylko o jej podejście do klienta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 a takie tam jedno ze zdjęć ja jako laik uważam, ze jest chyba źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 cd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 A ściany trzymają pion? Pokazujesz zdjęcie góry okna. Na dole też rama jest tak bardzo wysunięta poza lico muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 wpis ma uświadomić innym inwestorom podejście firmy PETECKI do klienta i ich ignorancję na takie montaże swoich autoryzowanych serwisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 A ściany trzymają pion? Pokazujesz zdjęcie góry okna. Na dole też rama jest tak bardzo wysunięta poza lico muru? zdjęć jest więcej wiedziałem ściany z silki trzymają pion poza tym okna sa wypoziomowane i trzymają pion, co ma ściana do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 30.10.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 zdjęć jest więcej wiedziałem ściany z silki trzymają pion poza tym okna sa wypoziomowane i trzymają pion, co ma ściana do tego Potwierdzasz, że okna "trzymają pion". Więc ponawiam pytanie, czy wysunięcie okna poza lico ściany na dole i na górze jest takie samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dino777 30.10.2015 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 z tego co wiem mierzy sie w jednym miejscu ale raczej jest tak jak napisałeś, tylko szkoda, że praktycznie każde inaczej wysunięte i do tego prosiłem aby zlicować i tak samo monter potwierdził, że trzeba okna zlicować ze ściana i wtedy będzie OK a zrobił znowu wysunięte ehhh widzę że napinasz się na udowodnienie, że jest dobrze no ale rzeczoznawca stwierdził, że jest źle nic nei poradzę, ze nie jest po Twojej myśli zrozum w tym poście chodzi o brak reakcji firmy PETECKI na takie działanie i tylko tyle ściany trzymają pion, nawet Pan monter chciał błysnąć przy szefie firmy co stawiali dom, że ściana krzywa i się nie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts