Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

OKNA PETECKI i firma z Koszlaina

Recommended Posts

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a dlaczego nie odniesiesz się do zdjęć?? że rolety są w różnych odległościach, że ocieplenie nie dotyka rolety i odnośnie tego, że PETECKI ma to głęboko w d...........?? może do tego się odniesiesz czy to za trudne ?? niezależny rzeczoznawca stwierdził, że jest źle z tym tez chcesz polemizować i pytać czy ściana prosta??

a dlaczego nie odniesiesz się do zdjęć?? że rolety są w różnych odległościach, że ocieplenie nie dotyka rolety i odnośnie tego, że PETECKI ma to głęboko w d...........?? może do tego się odniesiesz czy to za trudne ?? niezależny rzeczoznawca stwierdził, że jest źle z tym tez chcesz polemizować i pytać czy ściana prosta??

Widzę to co chciałeś pokazać. Część matematyki zwana geometrią pozwala mi twierdzić, że zerknięcie na mały fragment 2 odcinków położnych na 2 prostych nie zawsze pozwala stwierdzić czy te dwie proste są równoległe. A w twoim przypadku chodzi o to, że być może okna są "zlicowane" dołem ale różnie "wystają" górą z uwagi na brak pionu ścian.

Przy okazji mieszasz w to producenta. Zawierałeś z nim jakąś umowę?

dlatego bo Petecki nie mierzył Ci okien, nie uzgadniał niz z Tobą tylko wykonał to co miał wykonać zgodnie z zamówieniem

Szkalowanie producenta w sytuacji gdy wina, ewentualna wina jest po stronie wykonawcy sugeruje chęć wymuszenia jego zachowania

Pisz o dealerze a nie o firmie i na nim jeździj

Nie oznacza to, że albo jestem z Peteckim powiązany albo cenię go jako producenta. Robi "okna" jak porażająca większość manufaktur a wymaga się wodotrysków

Skąd u Was taka mania robienia zdjęć makro ? G... widać by wyrobić sobie opinię

A kto ci powiedział że skrzynka musi dotykać ocieplenia ? Ważne by ocieplony był mur czyli ma się z nim stykać - to odpowiedz na pierwszy jakby zarzut i wbrew pozorom jest dobrze przyklejone a że nie dotyka skrzynki skąd masz pewność że nadproże było w jednej linii ? Może beczka nadproża była powodem takiego pozycjonowania okna ?

Teraz to czyste gdybanie

Realnie winę ponosi ten co montował a nie produkował - o czym pisałem poprzednio, choć może okazać się że zrobił tak jak pozwalało wykonanie ścian i przygotowanie otworów

widzisz problem polega na tym, że tych okien nie kupisz w castoramie czy inny markecie tylko u autoryzowanych dystrybutorów, a takie coś zobowiązuje do jakości jak się komuś daje swój znak, firmy na razie nie ujawniam na forum bo nie to jet moją intencją, tylko aby producent brał odpowiedzialność za swoich przedstawicieli widniejących oficjalnie na jego stronach.

Ja już mam plan zarysowany co i jak razem z rzeczoznawca i prawnikiem, chodzi mi o to tylko, ze można było to załatwić polubownie gdzie starałem sie w ten sposób działać ale ze strony między innymi producenta nie było takiej woli.

jak widzę każdy chce widzieć to co widzi :D

też miewam takie przypadki w swojej działce ale nie idę w zaparte, ze jest OK

Witam

zrozum w tym poście chodzi o brak reakcji firmy PETECKI na takie działanie i tylko tyle :D

A ja ponowie pytanie CO ma do tego PETECKI ?

Z kim podpisałeś umowę ? na moje z dealerem tak ? więc to do niego z pretensjami a nie do dostawcy stolarki.

Zdjęcia w takiej formie NIC nam nie mówią, po pierwsze nie widać całość więc nie ma punktu odniesienia.

Tak na marginesie jak ktoś montuje połowę ramy za otworem to JAK te okna są podparte ?

Pozdrawiam

Masz jakieś konkretne zastrzeżenia do samego produktu, że oczekujesz "woli" producenta do polubownego załatwienia sprawy?

proszę Cie, zrozum sens tego wpisu i już nie zaśmiecaj swoimi teoriami.

Ja jak bym był producentem czegokolwiek to bym dbał o jakość wyrobu i montażu, może TY tego nie ogarniasz ale produkt liczy się od wytworzenia do montażu i zadowolenia klienta, może jestem staroświecki ale ja tak pracuję i mam tylko zadowolonych klientów :D jak na ta chwilę :D

Witam

A ja ponowie pytanie CO ma do tego PETECKI ?

Z kim podpisałeś umowę ? na moje z dealerem tak ? więc to do niego z pretensjami a nie do dostawcy stolarki.

Zdjęcia w takiej formie NIC nam nie mówią, po pierwsze nie widać całość więc nie ma punktu odniesienia.

Tak na marginesie jak ktoś montuje połowę ramy za otworem to JAK te okna są podparte ?

Pozdrawiam

PETECKI ma to do tego, że gość widnieje jako jego autoryzowany zakład montażowy

pretensje sa do PETECKIEGO odnośnie braku reakcji na montaż nie zgodny ze sztuką budowlaną jego wyrobów przez jego autoryzowany zakład

zdjęcia były tylko aby trochę pokazać ale to, że rzeczoznawca stwierdził uchybienia i to dość poważne, to jakoś Was nie interesuje :D

z tego cop słyszałem to nawet wystawiają okna całkowicie juz teraz aby mieć mniejszy mostek termiczny, no ale to nowe technologie i może nie ogarniasz tego :D bez urazy ale ja tez nie :D

Witam

Ja jak bym był producentem czegokolwiek to bym dbał o jakość wyrobu i montażu...ale produkt liczy się od wytworzenia do montażu i zadowolenia klienta, może jestem staroświecki ale ja tak pracuję i mam tylko zadowolonych klientów :D jak na ta chwilę :D

Słuszna uwaga, nawet bardzo słuszna ale ... konsekwencje tego, że jednak nie zostało to wykonane w taki sposób ponosi sprzedawca a nie dostawca produktu. Mam wrażenie, że liczysz na to, że Petecki przyjedzie i poprawi Ci montaż - Petecki może tylko zwrócić uwagę sprzedawcy, że coś jest nie halo - o ile tak faktycznie jest - i to wszystko. Może napisz jaka reakcja producenta by była dla Ciebie satysfakcjonująca ?

Pozdrawiam

proszę Cie, zrozum sens tego wpisu i już nie zaśmiecaj swoimi teoriami.

Ja jak bym był producentem czegokolwiek to bym dbał o jakość wyrobu i montażu, może TY tego nie ogarniasz ale produkt liczy się od wytworzenia do montażu i zadowolenia klienta, może jestem staroświecki ale ja tak pracuję i mam tylko zadowolonych klientów :D jak na ta chwilę :D

Pochwal się w takim razie co produkujesz i na jaką skalę byśmy mogli w imieniu producentów okien "posypać głowy popiołem".

Witam

... ale to, że rzeczoznawca stwierdził uchybienia i to dość poważne, to jakoś Was nie interesuje :D

z tego cop słyszałem to nawet wystawiają okna całkowicie juz teraz aby mieć mniejszy mostek termiczny, no ale to nowe technologie i może nie ogarniasz tego :D bez urazy ale ja tez nie :D

To na czerwono mnie rozbawiło najbardziej :)

A jaki to rzeczoznawca - spec od montażu stolarki ? Bo chyba znam wszystkich w kraju, którzy mają odpowiednie uprawnienia :)

A jak masz opinię rzeczoznawcy "od wszystkiego" to ... masz i tyle :)

Pozdrawiam

Witam

Słuszna uwaga, nawet bardzo słuszna ale ... konsekwencje tego, że jednak nie zostało to wykonane w taki sposób ponosi sprzedawca a nie dostawca produktu. Mam wrażenie, że liczysz na to, że Petecki przyjedzie i poprawi Ci montaż - Petecki może tylko zwrócić uwagę sprzedawcy, że coś jest nie halo - o ile tak faktycznie jest - i to wszystko. Może napisz jaka reakcja producenta by była dla Ciebie satysfakcjonująca ?

Pozdrawiam

cieszę się, ze choć w jednym się zgadzamy

nei liczę na to, ze PETECKI coś mi zrobi za free, bo za długo żyję na tym świecie aby wierzyć w takie rzeczy, jeszcze niedawno liczyłem na to, ze albo wymusi na montażyście odpowiedni montaż albo weźmie inną ekipę która to zrobi o jej ja zapłacę zamiast aktualnemu