paszczakojad 30.10.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 Obok wjazdu do garażu będziemy mieć elewację pokrytą blachą tytanowo-cynkową. I zastanawiam się teraz nad nawierzchnią podjazdu. Słyszałem, że jak będzie beton, to samochody jeżdżąc i manewrując będą ścierały go, wytwarzały pył, który w czasie deszczu może się dostać na blachę, a ona źle reaguje na cement. Czy faktycznie, Waszym zdaniem, to mogą być ilości cementu, które spowodują odbarwienia na elewacji? Bo kamień mi nie bardzo pasuje. Jakie są jeszcze materiały? Klinkier? P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakub.czuba1 09.01.2017 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Jeżeli zastosujesz nawierzchnie z betonu wałowanego http://www.betonowki.pl/drogi-z-betonu-walowanego i wynajmiesz firmę która zajmie się profesjonalnym wykonawstwem to ścieralność nawierzchni nie powinna być mocno problematyczna. Szczególnie że ma to być wjazd do garażu po którym nie będziesz jeździł z dużą prędkością. Samodzielnie raczej nie radziłbym wykonywać takiego rodzaju nawierzchni nawet na niewielkim odcinku. Wykonanie odpowiednich dylatacji i zadbanie o odpowiednią gęstość betonu jest dość problematyczne przy samodzielnym wykonaniu. A beton jest materiałem który nie wybacza niedociągnięć które mogą spowodować pękanie i łuszczenie się nawierzchni. Profesjonalnie wylana podjazd powinien natomiast wytrzymać ponad 30 lat bez żadnych dodatkowych prac. W przypadku kostki brukowej po dużo krótszym czasie pojawiają się mechaniczne uszkodzenia lub przerastanie zielenią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts