dess 30.10.2015 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2015 (edytowane) Witajcie, taka sprawa, że nie grzeją mi grzejniki w nowym mieszkaniu. Wcześniej grzały, firma zmieniała mi położenie grzejnika w łazience i go ponownie nie założyła w nowym miejscu, bo będą kładzione płytki. Czy brak tego grzejnika w instalacji mieszkaniowej może być powodem braku grzania w całym mieszkaniu? W instrukcji użytkowania mieszkania mam napisane, że przed zgłaszaniem awarii upewnić się, że "odkręcone są zawory grzejnikowe i zawór powrotny w łazience", dlatego pytam jaki jest tu związek. Dodatkowe informacje: Zawory dla mieszkania na korytarzu odkręcone. Zacząłem kręcić nastawą wstępną na grzejniku w salonie, ale nie dawało mi to rezultatów i niestety dopiero przed chwilą poczytałem jak ona jest istotna, więc pewnie wkrótce będę się do Was zgłaszał z pytaniami jak ją ustawić poprawnie. Edit: Doszukałem się na planie mieszkania informacji przy grzejnikach, typu: Myślicie, że te 4,00 może oznaczać ustawienie nastawy wstępnej? Ten grzejnik jest najdalej od węzła. Bliższy ma wpisane 3,00, najbliższy ma 2,00. Przy łazienkowym zostawili to miejsce puste. Edytowane 30 Października 2015 przez dess Załączony obrazek z opisem grzejnika i dodatkowe pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts