werka878 31.10.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 WitamJakie zastosowac nadproza do domku z silki xelli? Zwykle elki czy systemowe ytonga? A moze ksztaltki u czy lane w szalunku? Nad garazem 5m i dzwiami tarasowymi 3m to chyba tylko szalunek ale na okna 1,5m nie wiem czy systemowe ytong wytrzymaja? Prosze o pomoc:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 31.10.2015 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Nadproża jako element konstrukcyjny warto wykonać zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 31.10.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 (edytowane) Ja budowałem ze silki i po konsultacji z wykonawcą oraz kierownikiem budowy użyliśmy tak zwanych elek Dwie elki do kupy zalane betonem Edytowane 31 Października 2015 przez Darek Volke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 31.10.2015 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Nadproża jako element konstrukcyjny warto wykonać zgodnie z projektem. W projekcie byl ytong plus pelno slupow , a wiec zmienilam material na silke i teraz slupow brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atelega 01.11.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 W projekcie byl ytong plus pelno slupow , a wiec zmienilam material na silke i teraz slupow brak. czy ktokolwiek poza murarzem na to patrzył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.11.2015 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 W projekcie byl ytong plus pelno slupow , a wiec zmienilam material na silke i teraz slupow brak. To w czym problem skoro jest ktoś kto wywala elementy konstrukcyjne (słupy) z budynku to powinien potrafić dobrać nadproża. Ktoś kto takie zmiany wprowadza powinien się pod tym podpisać uprawnieniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
werka878 01.11.2015 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Oczywiscie ze to nie bylo na moje widzi misie tylko po konsultacji z kierownikiem ktory ma oczywiwiscie uprawnienia konstruktora zmienilam na silke. O nadproza jeszcze nie pytalam wiec zadalam pytanie tu. Kierbud swoje ale ja tez lubie cos wiedziec:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 01.11.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Dom ocieplany czy sciana jednowarstwowa? Jak ocieplany to nadproża l19 lub lane w szalunku. Jak jednowarstwowa to nadproża systemowe z ociepleniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 01.11.2015 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Dom ocieplany czy sciana jednowarstwowa? Jak ocieplany to nadproża l19 lub lane w szalunku. Jak jednowarstwowa to nadproża systemowe z ociepleniem Siklę to raczej trzeba docieplić inaczej nie da się w niej mieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts