edwino4 31.10.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 (edytowane) Witam, postanowiłem wykonać niewielki remont w domu (we własnym pokoju). A mianowicie mam pytanie, chciałbym położyć linoleum na podłogę drewnianą, w której nierówności sięgają od 2 do 5 mm (nie więcej). Dodam, że chciałbym to zrobić po kosztach bo w ciągu 1,5 -2 lat chciałbym położyć panele, a że linoleum już zakupiłem to nie ma możliwości jego zwrócenia. (mieszkam na parterze w bloku wielorodzinnym). Doradźcie jaki podkład zastosować? Czy dobrym rozwiązaniem było by położenie pianki o gr 3mm potem płytę OSB i następnie piankę o grubości 2 mm i dopiero linoleum? A może lepszym rozwiązaniem byłoby zakupienie : http://allegro.pl/pianomat-izolujaca-pod-wykladzine-mata-pianka-10mm-i5058704193.html albo eko plyte ?Dodam, że odpada cyklinowanie a podłogi nie chciałbym za wysoko podnosić ponieważ będzie gryzła się z parkietem w korytarzu. Edytowane 31 Października 2015 przez edwino4 zmiana informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edwino4 03.11.2015 21:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 jest ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastian Przybylski 13.11.2015 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Jeśli po kosztach, to po prostu przykręć OSB, na to z rolki karton albo ew. piankę (jedno i drugie może jakoś dociągnie te 1,5 roku), i rozwiń linoleum. Nie ma się co szczypać jak to tylko na chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts