buncol7 31.10.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2015 Witam Mam do Was prośbę o pomoc. Chcę sam przygotować fundament pod domek letniskowy 5x7 + taras wg załączonego projektu. Domek będzie z płaza grubości 7 cm z poddaszem użytkowym. Zastanawiam się co jestem w stanie sam zrobić. Czy tylko wykopy pod fundament czy może jednak całość. Poniżej załączam projekt i liczę że podpowiecie mi jak powinny wyglądać poszczególne etapy oraz rozszyfrujecie informacje zawarte w projekcie:) dzięki http://www.fotosik.pl/zdjecie/bee05bd5a35e4e8a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZbyszekT 01.11.2015 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Geodeta, wytyczenie budynku. Koparka, roboty ziemne. Szalunek z desek na ławy - rozplanowany wg projektu i wypoziomowany. Podsypka piaskowo-cementowa. Kupujesz strzemiączka + drut zbrojeniowy. Tniesz, wiążesz, wkładasz w szalunki. Zamawiasz gruchę, zalewasz. Robisz izolację poziomą wylanych ław. Zamawiasz bloczki. Murujesz ściany fundamentowe do poziomu posadowienia. Robisz izolację pionową. Zasypujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 01.11.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Podsypka piaskowo-cementowa. Nie daje się żadnych podsypek, albo chudy beton albo rodzimy grunt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buncol7 02.11.2015 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Miałem zamiar lać beton bezpośrednio w grunt bez szalowania. Czy taki mały domek wymaga aby fundamenty były zbrojone? Może zamiast zbrojenia użyć betonu B-30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts