Pawelloo 01.11.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2015 Witam,chodzi mi o docieplenie starego domu piętrowego tzw kwadrat.jest tam szczelina powietrzna między scianami ok 4 do 5 cm,czy waszym zdaniem ma sens wdmuchiwanie pianki w celu ocieplenia.firma która to wykonuje zachwala oczywiście że same zalety są takiego ocieplenia ale nie wiem jak to wygląda w rzeczywistości czy ma sens, czy coś da, koszt to1/4 ceny ocieplenia styropianem. Jeśli jesteście mi w stanie coś doradzić to z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 02.11.2015 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Jak dla mnie większego sensu nie ma . . . Zapłacisz za robociznę ekipie od pianki a i tak nie uzyskasz zamierzonego celu. Za rok za dwa raz jeszcze raz zapłacisz za robociznę ekipie od styropianu. aćFakt, faktem szkoda nie wykorzystać tej szczeliny . . . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 02.11.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Mostki termiczne będą bo znając dawne murowanie ta szczelina na bank w niektórych miejscach jest mniejsza lub nie ma jej wcale gdyż wypełnia ją zaprawa murarska. Bo tak się kiedyś murowało szybko i po łebkach. Nie dojdzie Ci wtedy tam pianka. Efekt może być mizerny . Czy Ci fachowcy wykonują odwierty do sprawdzenia minikamerą czy tez nie? Jaką dają gwarancję? Pewnie żadnej a po późniejszym badaniu kamerą termowizyjną odrzucą od siebie wninę na części pustki zawalone zaprawą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts