Redakcja 02.11.2015 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Planujesz budować w 2016 r? Warto się poznać, wspierać, dyskutować. ZAPRASZAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martamal 02.11.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Ja się melduję, choć jeszcze nie wiemy jaki domek będziemy budować (nie możemy się zdecydować na projekt:bash:, ale na pewno będzie parterowy w granicach 100m2 pow. użytkowej) , ale plany są takie, żeby postawić fundamenty we wrześniu 2016 r. Na chwilę obecną czekamy na decyzję o warunkach zabudowy, będziemy dzielić naszą działkę i scalać z częścią, którą planujemy dokupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neever 02.11.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Również się melduję. Ruszamy od wiosny 2016 z budową projektu "Dom przy alabastrowej 22" z małymi zmianami. Co najmniej SSZ do września mamy zamiar wykonać a zimą instalacje itd. Pozdrawiam Edytowane 2 Listopada 2015 przez neever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 02.11.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witamy meldujemy sie i my. Ruszamy na wiosnę. Projekt jest w trakcie obróbki - indywidualny - tak jak inwestorzy, Na początku miał byc Loreto od Lipińskich ale nam sie odwidziało. Oby tylko pogoda dopisała - tak jak w 2015. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejSi 03.11.2015 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Na potrzeby mojej budowy (skończonej w 2012 r.) stworzyłem w excelu narzędzie do planowania przebiegu budowy oraz kosztów. Pozwoliło mi to na bieżąco sprawdzać co się będzie działo w kolejnych dniach i tygodniach, żeby o niczym istotnym nie zapomnieć. No i oczywiście zaplanowałem sobie w tym narzędziu koszty, których potem w trakcie budowy pilnowałem. Jeżeli ktoś byłby zainteresowany, to zapraszam na priv, chętnie się podzielę (za darmo). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martamal 03.11.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Neever widzę, że mały domek budujesz. Nie miałeś/aś wątpliwości co do wielkości domku?? Ja się zastanawiam między m70 zapach wiosny o powierzchni użytkowej 97 m2, a oceanią z dobrych domów o powierzchni 114,5m2 z dwustanowiskowym garażem. Oceania to moje marzenie, ale obawiam się, że może być nierealne do wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neever 04.11.2015 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2015 (edytowane) Neever widzę, że mały domek budujesz. Nie miałeś/aś wątpliwości co do wielkości domku?? Ja się zastanawiam między m70 zapach wiosny o powierzchni użytkowej 97 m2, a oceanią z dobrych domów o powierzchni 114,5m2 z dwustanowiskowym garażem. Oceania to moje marzenie, ale obawiam się, że może być nierealne do wykonania. Az taki mały on nie jest. 150m2 pow całkowitej. Nie miałem wątpliwości, wcześniej myśleliśmy o mniejszym bez garażu ale jednak padł wybór na ten projekt. (ogólnie było kilka projektów branych pod uwagę, parterowe również). Każdy liczy koszty, ja również a że nie chcę na całe życie wiązać się z bankiem to ten projekt jest najrozsądniejszy dla nas a poza tym się nam podoba. Kwestia gustu, każdy lubi co innego. Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2015 przez neever Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_gregor 05.11.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam serdecznie Mam już działkę na wschód od Wrocławia i planuję na wiosnę rozpocząć budowę domu. Zamierzam spróbować swoich sił i większość rzeczy zrobić samodzielnie. Myślę o parterówce ~100m2, murowanej, dobrze ocieplonej z kominkiem i rekuperacją ale możliwie taniej i prostej. Działka 1200m2 więc powinno zostać trochę miejsca na ogród, a on jest dla mnie ważniejszy niż złote klamki Rozważam projekt Zielony Ogród wariant II (dach wymagałby zmiany kąta z 20 na 30*) lub ewentualnie Rumiankowy wariant II. Pozdrawiam Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cherokee 06.11.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witam Działka kupiona, projekt jest http://extradom.pl/projekt-domu-e-106-WAX1006 to trzeba działać.Buduje w Wierzbinie koło Warszawy. Od poniedziałku zaczynam papierki i wczesną wiosną startuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolka.77 08.11.2015 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2015 Zgłaszam się i ja Budujemy M77 Dwa światy i są jeszcze szanse, że jeszcze w tym roku pojawi się stan zero. Przeraża mnie ciut ta wielkość i koszty z tym związane, ale jest nas 2+3 plus mama i biuro (w które zamienił się garaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teosh 09.11.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Melduję się i ja wraz z małżonką. Budujemy nowoczesny dom piętrowy z płaskim dachem około 160m2. Projekt na indywidualne zamówienie. Zaczynamy pełną parą na wiosnę 2016r. (mam nadzieję ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 12.11.2015 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witam sie i ja Budujemy z mężem dom prawdopodobnie na wiosnę (chociaż mielismy zacząć we wrześniu, ale ekipa nas wykiwała..) wg projektu Kendra 2m (nieznacznie zmniejszony), z piwnicą. Powierzchnia ok. 135 m2 plus 70 m2 piwnicy. Budujemy w okolicach Krakowa Papiery załatwione, właściwie wszystko czeka na ekipę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kor45 12.11.2015 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Witajcie Zgłaszam, że wraz z małżonką zamierzamy wystawić naszej córeczce dom. Projekt indywidualny zrobiony na zamówienie. Domek ma być płaski i rozłożysty ok 150m2. Planujemy rozpocząć budowę wiosną 2016 r. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piencu 15.11.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 Witam, Jestem "spadochroniarzem" z rocznika 2015r. Niestety nie udało mi sie rozpocząć budowy - czekam nadal na wydanie pozwolenia... A miałem budowę rozpocząć w lipcu ;( Postaram sie brać udział w dyskusjach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
śliwcok 16.11.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 Witam Wiosna ruszamy IRYS z garazem Jestem na etapie szukania ekipy Okolice limanowej Ma ktos dobry namiar Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stomekx 19.11.2015 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Witam Zgłaszam, się wraz z małżonką. Projekt indywidualny zrobiony na zamówienie ok 140m2. Planujemy rozpocząć budowę wiosną 2016 r. początek marca jak się da...., miałem zacząć w sierpniu no ale te papierki..., w grudniu powinno być już pozwolenie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil_PL 19.11.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2015 Witam. Ja na 2016 rok planuje remont i nadbudowę domu. Obecnie wymiar domu to 10x12 chcę do tego stworzyć użytkowe poddasze i zmienić konstrukcję dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaestroCK 24.11.2015 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 Witam wszystkich. Meldujemy się z żoną na Bociankowym forum. Zaczęliśmy w październiku i stan zero już się prezentuje godnie. Na wiosnę ruszamy dalej. Pozdrawiamy wszystkich:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar-ek 25.11.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2015 (edytowane) Ja już zbudowałem , choć moi bliscy mają zamiar zaczynać.pozdrawiam Edytowane 18 Lutego 2016 przez dar-ek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kapa69 30.11.2015 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam! Wiosna 2016 zamierzamy zacząć budować. Domek parterowy z poddaszem nieużytkowym 135m2 pow. całkowitej. południowa Wielkopolska. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts