Łukasz_Ka 01.11.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2016 xirad pochwal się co budujecie Liliputek ja wcale ekipy nie poganiam. W tym roku ich pracę są ostatnie, więc mają czas. Niech się tylko spiszą, bo dach jest wizytówką takiego domu jak mój i musi dobrze wyglądać Co do budowy Myjka, to myślę, że będzie miał chociaż dobrze przemyślany dom. W moim przypadku, jeszcze nie mam potrzeby zmian w tym co buduję, ale jak dom będzie na ukończeniu to na pewno coś się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.11.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2016 Jutro papiry jadą do podpisu, czyli w przyszłym tygodniu wylądują w urzędzie. Jeee! Ciekawe ile skuch będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cob_ra 04.11.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Myjk No wkońcu, a idziecie na pozwolenie czy zgłoszenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 04.11.2016 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2016 Myjk No wkońcu, a idziecie na pozwolenie czy zgłoszenie? Hihi, ano w końcu. Tak to jest z rodziną robić istotne rzeczy. Ale jak mówiłem nie raz -- nie ma tego złego... i co się odwlecze... Chociaż jeszcze czas, to teraz muszę z kolei malutką (z ms) o końcową aranżację pomieszczeń pocisnąć. Budynek nie działa na okoliczności przyrody, zatem na zgłoszenie. Zresztą nawet i w urzędzie pociskają aby na zgłoszenie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.11.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Chociaż jeszcze czas, to teraz muszę z kolei malutką (z ms) o końcową aranżację pomieszczeń pocisnąć. jaką malutką? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 06.11.2016 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Co się tak dziwisz, też miałaś taką ksywę? malutka to znajoma z forum Mazdy (z cobrą na tamtejszym forum zaczynaliśmy dyskusję o domu), zajmuje się projektowaniem wnętrz -- a dla mnie robi głównie wizualizacje, ale też sporo ciekawych rozwiązań zaproponowała (np. ostatnio wspomniane niedawno wydzielenie pralni z łazienki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 06.11.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Myjk nie, bo mój nick to zmyłka, do niskich nie należę ale napisałeś tak pewnie "malutka", że myślałam, że wszyscy wiedzą o kogo chodzi, tylko nie ja tez bym chciała kogoś od wizualizacji... ale wszyscy mówili mi taaaaaakie ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.11.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Myjk nie, bo mój nick to zmyłka, do niskich nie należę To wyższy blat w kuchni musisz zrobić. Ja zaplanowałem cokół 20 cm wysokości i do tego cofnięty aby swoimi kajakami weń nie walić stojąc przy blacie (bo pichcić lubię). ale napisałeś tak pewnie "malutka", że myślałam, że wszyscy wiedzą o kogo chodzi, tylko nie ja tez bym chciała kogoś od wizualizacji... ale wszyscy mówili mi taaaaaakie ceny... Napisałem jako oczywistość, bo pisałem do co_bry, który też malutką zna. Mogę Ci ew. podać namiar -- malutka dopiero zaczyna "na swoim" budując portfolio, wiec z pewnością ceną Cię nie zabije jak inne projektanty. Moją wizualizację zdaje się powinnaś widzieć, bo chyba zapodawałem tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.11.2016 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Myjk to poproszę o namiar Wiesz ile mi projektaci powiedzieli? między 150 a 180 zł za m2... nie mówię, ładnie projektują, ale żal mi tylu pieniędzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 09.11.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Co tam się dzieje u Bocianków? Już nastroje zimowe czy jeszcze budowlane? Ja zalewam jutro strop, a dzisiaj spadł pierwszy śnieg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.11.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Myjk to poproszę o namiar Pojszło na PW. Wiesz ile mi projektaci powiedzieli? między 150 a 180 zł za m2... nie mówię, ładnie projektują, ale żal mi tylu pieniędzy... Ma-sa-kra. Mnie generalnie głównie wizualizacja oraz dogranie szczegółów było potrzebne -- ogólnie wiem czego chcę. Co tam się dzieje u Bocianków? Już nastroje zimowe czy jeszcze budowlane? Ja zalewam jutro strop, a dzisiaj spadł pierwszy śnieg Ano, chyba z rozpoczęcia budowy w tym roku będą nici. Swoją drogą szwagier "nie ma czasu na pierdoły" -- przyniósł mi rysunki do składania i całość projektu do numerowania stron. Aż sobie z wrażenia numerator automatyczny (taki stempel w sensie) wczoraj zakupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.11.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Swoją drogą szwagier "nie ma czasu na pierdoły" -- przyniósł mi rysunki do składania i całość projektu do numerowania stron. Aż sobie z wrażenia numerator automatyczny (taki stempel w sensie) wczoraj zakupiłem. hehehe Buczi ja jestem cwaniak i chciałabym śnieg, ale dom zamknięty... za to rozumiem wnerw, gdy leci śnieg a tu prace mają być prowadzone.. i coś co zapewne znacie, ale uwielbiam Domek w Krakonoszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 09.11.2016 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Mnie generalnie głównie wizualizacja oraz dogranie szczegółów było potrzebne -- ogólnie wiem czego chcę. No to tak jak ja, potrzebna mi jedynie wizualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 09.11.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Buczi ja jestem cwaniak i chciałabym śnieg, ale dom zamknięty... za to rozumiem wnerw, gdy leci śnieg a tu prace mają być prowadzone.. Też lubię śnieg. Już się nie mogę doczekać wypadu na narty, z córką narciarką, bez żony, czego chcieć więcej. Nie lubię śniegu jak muszę na ulicę wyjechać, bo ludzie jeżdżą jak pały. i coś co zapewne znacie, ale uwielbiam Domek w Krakonoszach ROTFL, to mi przypomniało, że muszę odśnieżarkę doprowadzić do użyteczności. No to tak jak ja, potrzebna mi jedynie wizualizacja To połowa sukcesu niskich kosztów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerrry1 09.11.2016 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Pochwale się - od soboty mieszkam już w swoim domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalcn 09.11.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2016 Każdy chyba chce dopiąć jak najwiecej przed atakiem zimy, u mnie wstawili w sobote okna, dekarzą dopracowuja detale przy dachu, czekam jezscze tylko na dwa hsy, i robię prąd z wod-kanem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaWiśniewska 10.11.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Witam, to ja też się do Was zapisuję My robimy parterówkę 185 mkw. Projekt indywidualny. Ekipa "górali" robi całość SSO ( materiał plus robocizna) za 316 k. Chyba należę do tych wygodnych. Może bym i sama szukała, ale w kwietniu urodziłam dziecko i za namową architekta zgodziłam się na to, aby ekipa zrobiła wszystko za mnie a ja zajęłam się dzidziusiem. Ogrzewanie będzie gazowe i robimy dodatkowo kominek z płaszczem wodnym. Przeczytałam Waszą całą dyskusję od 1 strony i od razu zaznaczam, że nie chcę PC, gdyż jestem zmarźluchem i obawiam się, że PC nie podoła moim wymaganiom. Najpierw wypróbujemy gaz a potem jak coś się nam odwidzi możemy kupić pompę. Czas pokaże. Niestety Buczi mam podobnie jak Ty Umowę podpisaliśmy z ekipą, że kończą do 15 listopada. Od 3 tygodni ni widu ich ni słychu i dachu ni ma jeszcze Zastanawiam się nad wypowiedzeniem im umowy z ich winy. Jedyny minus jest taki, że kryjemy dach gontem drewnianym i podobno "górale" się na tym najlepiej znają. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Busters 10.11.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 316k, lekko liczac przeplacasz o jakies 150k. Naprawde musisz byc bogata, ciekawe ile z tego dostaje architekt Odnosnie pompy ciepla to naprawde musisz sie otaczac glupimi ludzmi, ze Ci taki kit wciskaja Kominka z plaszczem wodnym tez nie komentuje, juz niejedna dyskusja sie na ten temat toczyla. Ale skoro 316k placisz za sso to jakies drobne sumy 10-20k na duperele na pewno nie stanowia dla Ciebie problemu. U mnie od dzisiaj SSZ! Moge zakonczyc sezon, jeszcze troche prac wokol domu (przesuwanie rowu melioracyjnego, nawiezienie ziemi i rownanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 10.11.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Pochwale się - od soboty mieszkam już w swoim domku To gratulacje! Napisz, jak pierwsze wrażenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wekto 10.11.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2016 Przeczytałam Waszą całą dyskusję od 1 strony i od razu zaznaczam, że nie chcę PC, gdyż jestem zmarźluchem i obawiam się, że PC nie podoła moim wymaganiom. Kilka dni temu mieliśmy 30 stopni w całym domu. Dodatkowe wygrzewanie posadzki przed położeniem drewna. Powierzchnię masz w mojej stopce. To opędziła 1 PC. Całość podłogówka. To tak odnośnie temperatur jakie można uzyskać jeśli jest taka potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts