optymistow 30.11.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witamy się i my! witam z nowego konta, choć forum muratora czytam już od daaawna Postaram się udzielać, i pewnie założymy dziennik. Planujemy ruszyć z budową na wiosne, obecnie dopinamy projekt z architektem - dom z prostym dachem dwuspadowym, poddasze użytkowe, około 150m2, zadaszony duzy taras od południa. Projekt indywidualny , ale wzorowany na projekcie muratora Miły Dzień. Papierologia pozostała tez już trwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.11.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Witam, Jestem "spadochroniarzem" z rocznika 2015r. Niestety nie udało mi sie rozpocząć budowy - czekam nadal na wydanie pozwolenia... A miałem budowę rozpocząć w lipcu ;( Postaram sie brać udział w dyskusjach Pozdrawiam To i ja się melduję, również jako "spadochroniarz", z przebiegiem identycznym jak u Ciebie Piencu. Wszystko zawdzięczam swojej nierzetelnej architekt od adaptacji... Jakby co, strzeżcie się pani B.B. z siedzibą w okolicach Bielska-Białej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkasia 30.11.2015 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2015 Wszystko zawdzięczam swojej nierzetelnej architekt od adaptacji... Jakby co, strzeżcie się pani B.B. z siedzibą w okolicach Bielska-Białej Dla własnego bezpieczeństwa i spokoju ducha strzeżcie się każdej baby, co się za adsptacje bierze. Ja co prawda już przy dachu, ale niekonpetencja mojej pani architekt jeszcze do teraz odbija się nam czkawką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 01.12.2015 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2015 Nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merbart 03.12.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 A ja też witam.Podobnie jak koledzy jestem "spadochroniarzem" z rocznika 2015r. Mam nadzieje, że już się uda w 2016r. Projekt mam w adaptacji i zostanie jeszcze uzyskanie pozwolenia. Planowane rozpoczęcie na wiosnę. Pozdrowienia i powodzenia dla wszystkich bocianów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.12.2015 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 merbart chcesz budować na pozwolenie czy na zgłoszenie?Nie chcę Cię martwić, ale ja w marcu oddałam projekt do adaptacji i przez błędy architekta do dziś pozwolenia nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merbart 03.12.2015 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Zgłoszenie oczywiście, mother_nature Ty mnie nie strasz bo ja walczę z papierami od kwietnia 2015 daje sobie jeszcze 2-3 m-c. Ja już "stary" jestem i dłużej nie mogę czekać tym bardziej, że chcę sam budować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erni007 03.12.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 Witam wszystkich, Planowane rozpoczecie budowy - Wiosna 2016 Projekt - Dom w Amarylisach 5 Rejon - gmina Swarzedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolka.77 03.12.2015 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2015 U nas się trochę przyspieszyło Z racji, że pogoda sprzyja dziś zalano nam ławy i podłączono pod wodociągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 04.12.2015 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 cóż... też się dopisuję do Bocianków 2016 jako spadochroniarz z 2015 Przeboje z poprzednim architektem, przeprowadzka i parę spraw osobistych uniemożliwiły rozpoczęcie budowy w tym roku. W tym momencie dogrywamy ostateczną koncepcję, badania gruntu zrobione i czekamy na ich wyniki. Projekt indywidualny z wykonawczym będzie gotowy najprawdopodobniej do końca stycznia 2016 Zapraszam do swojego dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kukuku2 04.12.2015 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2015 Witam Więc i pora na minie , lipiec tego roku zakup upatrzonej w zeszłym roku działki , woda już jest , prąd prawie bo jest skrzynka a nie ma licznika. Swoją drogą to dziwne co do wody to nie ma problemu projekt , wykonanie , odbiór i leci a prąd to nie bo aby dać licznik i był prąd to żądają pozwolenia lub zgłoszenie dalej działka ogrodzona oczywiście siatką leśną i blaszak stoi .Teraz działa geodeta , mam na dzieję że w tym miesiącu mapkę zrobi a geolog już był badania mamy. Co do projektu to domek mały prosty dla dwóch osób 40+ zanosi się na dom w Kostrzewach z Archonu oczywiście z pewnymi zmianami . Jeszcze trzeba będzie powalczyć o zgodę na wycinkę drzew bo rosną w granicy od drogi wjazdowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brzeszczot_33 05.12.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2015 Witam, Budujemy pod Trójmiastem, projekt inwidualny na podstawie Dom w Rododendronach 6. Miałem rozpoczynać jeszcze w 2015 roku, ale niestety problemy z projektantami i sobie odpuściliśmy budowę na ten rok. Ale na wiosnę 2016 to obowiązkowo ruszamy, udało sie jeszcze troszkę uzbierać pieniędzy. Obecnie jesteśmy na etapie poszukiwań ekipy do postawienia budynku w stanie SSO. Może ktoś ma kogoś do polecenia? Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emm1719514001 06.12.2015 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Planuję budowę domku Pogodna jesień Czy jest ktoś z woj. dolnośląskiego, kto buduje bądź wybudował już dom? Chętnie porozmawiam i posłucham porad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolka.77 06.12.2015 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 A u nas tak dom: i garaż: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salki 12.12.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 To i ja się witam, co prawda nie mam jeszcze pewności czy uda się wystartować w 2016 roku, ale na pewno wjazd na działkę zrobię i może jakieś ogrodzenie Projekt już zakupiony: Rodzinny 1 (Domy z wizją) Aktualnie jesteśmy na etapie dogrywania projektu - drobnych zmian (przerzucenie kotłowni w inne miejsce, zmiana ścianek itd) i w międzyczasie staram się to jakoś "skosztorysować", co pozwoli mi określić datę startu (SSZ chcielibyśmy zrobić z gotówy...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.12.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 O, salki, ale fajny projekt! Naprawdę bardzo mi się podoba Proszę, załóż dziennik, jestem bardzo ciekawa postępów Waszej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JedrulaLSW 12.12.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 I ja się przywitam, chociaż dostaliśmy pozwolenie we wrześniu to dopiero na wiosnę planujemy start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 12.12.2015 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli można, dawajcie linki do projektów w poście. Można zobaczyć domek bez zbędnego szukania Edytowane 12 Grudnia 2015 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karato 13.12.2015 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2015 Witam Zaczynam budowę jeszcze przed końcem roku dom parterowy indywidualnego projektu, 300m2, grzejna płyta fundamentowa, ściany prefabrykowane z keramzytu. Jeśli wszystko pójdzie wg planu to w wakacje mieszkam w nowym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 14.12.2015 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2015 Także mam zamiar zacząć w 2016. Pytanie czy znowu się coś nie pokiełbasi, bo miało się coś dziać już tej jesieni... Nie wiem tylko, czy wrócę z DB, bo niewiele się na forum poprawia. @Karato 300m2? Jakie tam wyjdzie zapotrzebowanie na energię i czym zamierzasz grzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts