Tomasz P. 24.02.2016 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Hm, nie ujawniałem się? Rzeczywiście, jakoś zamknąłem się w dziale dzienników budowy i samorobów, nie zwiedzając za bardzo reszty forum. Dzisiaj dopiero z nudów wglądnąłem na inne działy. I przeżyłem szok, tyle traciłem a nawet nie zdawałem sobie z tego sprawy. Od dziś to się zmieni - obiecuję Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 24.02.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 mother_nature oczywiście masz rację, trzeba mieć taką zgodę. Tylko u mnie wszystkimi zgodami, planami itp. dotyczącymi przyłączy (do granicy) zajmują się Tauron, wodociągi i PGNiG. Nie wiem jak to wygląda gdzie indziej. Pracownicy tylko do mnie dzwonią i mówią że termin się przedłuży bo ktoś się nie zgadza. Więc kombinują dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.02.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 No to zazdroszczę. Ja będę musiała sama załatwiać wszelkie zgody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 25.02.2016 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 ja się tak zastanawiam... my nie latwialiśmy zgody sasiadów, ale wodę i prąd robiliśmy wspólnie z jednym z sąsiadów, więc może on to za nas pozałatwiał? nawet nie wiem za to wiem, że mamy super sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 25.02.2016 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 A ja zazdroszczę sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katy_PL 25.02.2016 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Qrcze u mnie tez wlascicielka terenu zalatwiala, czyli sasiadka osciennych "wlosci";);) A tak a propos - dzis okazalo sie ze maja jeden wielki balagan w tym UM... Informacje nie przeplywaja pomiedzy dzialami, wydaja sprzeczne decyzje, a petent nieswiadomy niczego czeka... No bo przeciez urzednik "zna" prawo budowlane lepiej niz zwykly szary czlowiek i jest tak zajety ze hoho...Po dzisiejszej rozmowie z kierowniczka, nie wiem czy w ogole sie wybudujemy. Niekompetenta P. urzednik nie porozmawiala ze swoja przelozona [kierowniczka], by wyjasnic watpliwosci. Ja stracilam 4 m-c na PnB i nie wiem czy nie bede musiala wystepowac o nowe warunki zabudowy:bash::bash::bash:... Jakies 6 m-c + PnB (ok.2.5 m-c) albo i lepiej..:mad:.. Na szczescie przynajmniej kierowniczka byla kompetenta i pomocna i bedzie analizowala przypadek na "spotkaniu kierownikow". Paranoja jakas!! To tylko w naszym kraju... Ze tez do niego wrocilam:bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 25.02.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Sprawdz w WZ. Jest napisane ile są ważne. Chyba dwa lata od uprawomocnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.02.2016 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Sprawdz w WZ. Jest napisane ile są ważne. Chyba dwa lata od uprawomocnienia. WZ jest ważne do czasu wprowadzenia MPZP. Tu chodzi chyba o zmiany w WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katy_PL 25.02.2016 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Tak, WZ są ważne do mometu powstania MPZP, nie ma tam nic wspomniane na okres którego dotyczą. A że u mnie nie ma MPZP, jest WZ. I tak chodzi o zmiany albo o nowe warunki. Przynjamniej tak mnie poinformowano... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.02.2016 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Tak, WZ są ważne do mometu powstania MPZP, nie ma tam nic wspomniane na okres którego dotyczą. A że u mnie nie ma MPZP, jest WZ. I tak chodzi o zmiany albo o nowe warunki. Przynjamniej tak mnie poinformowano... Raczej nowe WZ bo uprawomocnionego nie da się zmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katy_PL 25.02.2016 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 Dzięki Bejaro za info! Czyli nowe... Masakra..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 25.02.2016 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 No dobrze, ale z jakiego powodu masz zmieniać tudzież robić ponownie WZ? Bo jedyne co mi właśnie przyszło do głowy to ich przedawnienie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 25.02.2016 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 No dobrze, ale z jakiego powodu masz zmieniać tudzież robić ponownie WZ? Bo jedyne co mi właśnie przyszło do głowy to ich przedawnienie... Bo coś nie pasuje ja zmieniałam na etapie wstepnych warunków szerokość elewacji frontowej zmienili bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 25.02.2016 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Ja też zmieniałem, linię zabudowy. Z 7 na 4m. Edit, ale w tym celu czekałem specjalnie na uprawomocnienie i wystąpiłem o zmianę jednego, konkretnego parametru. Edytowane 26 Lutego 2016 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.02.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Ja też zmieniałem, linię zabudowy. Z 7 na 4m. Edit, ale w tym celu czekałem specjalnie na uprawomocnienie i wystąpiłem o zmianę jednego, konkretnego parametru. A my wystąpiliśmy o zmianę w momencie kiedy dostaliśmy wstępne warunki zabudowy,zanim się uprawomocniło, zmienili ten jeden punkt ,zawiadomienia wysłano jeszcze raz i dostaliśmy już zmienione. Jeszcze raz wychodzi że co urząd to inna interpretacja i zasady wydawania dokumentów grunt że każdy załatwił to co chciał. Tak sobie myślę bo nie wiem ale może w przypadku kolejnego wniosku o WZ chociaż nie trzeba kolejnych wniosków i uzgodnień?Nadadzą się te z poprzedniej decyzji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.02.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 To właśnie ciekawe. Ja oczywiście doczytałem się tego "błędu" (znaczy to nie był błąd, tylko domyślny element, którego zapomniałem zaznaczyć we wniosku aby był wyznaczony "pode mnie") tuż po odebraniu WZ i od razu uderzyłem do urzędu aby to zmienić. Poradzili poczekać na uprawomocnienie i zmianę jednego, konkretnego parametru -- odradzając wnoszenie sprzeciwu od całości (bo trwałoby to bardzo długo). Także może jest jednak szansa na zmianę konkretnego parametru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.02.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 To właśnie ciekawe. Ja oczywiście doczytałem się tego "błędu" (znaczy to nie był błąd, tylko domyślny element, którego zapomniałem zaznaczyć we wniosku aby był wyznaczony "pode mnie") tuż po odebraniu WZ i od razu uderzyłem do urzędu aby to zmienić. Poradzili poczekać na uprawomocnienie i zmianę jednego, konkretnego parametru -- odradzając wnoszenie sprzeciwu od całości (bo trwałoby to bardzo długo). Także może jest jednak szansa na zmianę konkretnego parametru. Może tak nie wiem,dziwne bo zawsze to co uprawomocnione powinno być nie do zmiany,ale jak widać można. Ja nie składałam sprzeciwu,tylko zawsze u nas przed wydaniem WZ wnioskodawca dostaje wstępne warunki,nie jest to decyzja ale nie wiem jak to nazwać kopia robocza? to wyłapaliśmy choć we wniosku było złożone prawidłowo,a brakowało mi nie więcej niż 1m .To właśnie pozwala na korekty ewentualne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 26.02.2016 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 coś Wam pokażę... my mielismy WZ i nie mogliśmy nic zmienić... bo na tych terenach już nie wydają WZ dostosowalismy dom pod WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.02.2016 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Ale dziuuuura! Czyli, dla jasności, nie macie WZ tylko MPZP (Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego). Edytowane 26 Lutego 2016 przez Myjk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 26.02.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 coś Wam pokażę... [ATTACH=CONFIG]347994[/ATTACH] my mielismy WZ i nie mogliśmy nic zmienić... bo na tych terenach już nie wydają WZ dostosowalismy dom pod WZ Ślicznie fajny moment zaraz mury wszystko rośnie w oczach.Powodzenia. Myślę że jeszcze nie zatwierdzono MPZP prace w toku,i nowe WZ wstrzymane prawda?,fajnie że się udało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts