Niechaj 02.01.2017 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 PS. spędzenie sylwestra w domu to żadna ujma. Mnie się już też znudziło świętowanie nowego roku, chyba się starzeję to ja od matury zaczęłam się starzeć Zapomniałam o bociankowym wątku - u nas SSZ od listopada, część hydrauliki i elektryka zrobiona, w pierwszej połowie grudnia zrobiliśmy tynki C-W, które teraz na parterze już prawie suche (po 2 tygodniach mrozów), piwnica się pomału osusza, a poddasze chcielibyśmy otynkować przed marcem. W planach na zimę jeszcze podłogówka i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 02.01.2017 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 .: Paco:. oraz Myjk macie może jakąś ekipe do tynków w naszym rejonie godną polecenia? Dostałem 2 namiary do sprawdzonych ekip i obje mają termin dopiero na początek 2018 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 02.01.2017 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 .: Paco:. oraz Myjk macie może jakąś ekipe do tynków w naszym rejonie godną polecenia? Dostałem 2 namiary do sprawdzonych ekip i obje mają termin dopiero na początek 2018 roku O kurde. Chciałbym zrobić tynki na wiosnę. Na razie szukam ludzi od instalacji wod-kan i musimy zrobić elektrykę. Myślałem że o tej porze łatwo znaleźć tynkarzy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 02.01.2017 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 O kurde. Chciałbym zrobić tynki na wiosnę. Na razie szukam ludzi od instalacji wod-kan i musimy zrobić elektrykę. Myślałem że o tej porze łatwo znaleźć tynkarzy . Też tak myślałem... u mnie ciągle SSO, ale jak widać dobrej ekipy trzeba szukać wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 02.01.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 .: Paco:. oraz Myjk macie może jakąś ekipe do tynków w naszym rejonie godną polecenia? Dostałem 2 namiary do sprawdzonych ekip i obje mają termin dopiero na początek 2018 roku Ja tu dopiero ekipy budowlanej szukam a Ty chcesz tynkarzy Tak czy siak "od nas" deko daleko do Ciebie. Mogę polecić gościa, który robił tynki u moich rodziców, dobrze, ale powoli (może przez panujące wtedy upały 30+ a może za dokładnie?). Ale to pod Górą Kalwarią było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 02.01.2017 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2017 Ja jestem po tynkach, 450 m2 wyszło i trwało to 10 dni roboczych (2 osoby). Tynkuje się cały rok praktycznie.Rozpoczeliśmy w lipcu budowę, teraz WM styropiany i podłogówka. Planuje zrobić wylewki na przełomie styczen/luty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
.Paco. 03.01.2017 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2017 Ja też mam indywidualny -- tym bardziej mnie zainteresowałeś, może jeszcze jakiś pomysł od Ciebie "ukradnę". Robiłeś może OZC? Dziennik Budowy jakiś zakładasz? PS. spędzenie sylwestra w domu to żadna ujma. Mnie się już też znudziło świętowanie nowego roku, chyba się starzeję Tak robilem OZC i wyszlo calkiem dobre - robim mi to czlowiek co liczyl WM, pompe ciepla i projektowal ogrewanie. Ale sprawdze to w innym zrodle bo wyszlo calkiem dobrze - az nie wiem czy nie za dobrze. Troche pozno ale zaloze choc ja zanim to "sie" wszystko zaczelo spedzilem sporo czasu czytajac i rozmawiajac z branzystami - mam juz tak poukladane w glowie.....pozostaja jakies niuanse albo wybory zony;) .: Paco:. oraz Myjk macie może jakąś ekipe do tynków w naszym rejonie godną polecenia? Dostałem 2 namiary do sprawdzonych ekip i obje mają termin dopiero na początek 2018 roku Jak Myjk powiedzial dla nas to za wczesnie - mam kilka kontaktow ale nie moge powiedziec,ze ich polecam bo nie widzialem ich prac. Ale generalnie co widze po tym forum to nie dajmy sie zwariowac, jest wiele dobrych firm poza i w zyciu bym nie czekal tyle czasu na ekipe. Moze powiedz jakie tynki chcesz robic bo to tez moze zmienic sprawe. Popytaj tez inne firmy co u Ciebie robia czesto maja kontakty do dobrych firm bo gdzies tam kiedys pracowali...w domu sprawdze bo mam kontakt do jednego tynkarza co widzialem jego wykonanie w salonie okien i wlasciciel sobie bardzo zachwalal. Mam rozne kontakty do ekip ale poki sam ich nie sprawdze to nie dam reki za nikogo. Ja tu dopiero ekipy budowlanej szukam a Ty chcesz tynkarzy Tak czy siak "od nas" deko daleko do Ciebie. Mogę polecić gościa, który robił tynki u moich rodziców, dobrze, ale powoli (może przez panujące wtedy upały 30+ a może za dokładnie?). Ale to pod Górą Kalwarią było. zobaczysz jak czas bedzie lecial jak zaczniesz;) Mam kontakt do sensownego elektryka z Halinowa - wydaje sie w porzadku i lebski chlopak - poki co zrobil mi przylacze ( a wlasciwie ja sam a on tylko sprawdzil:p) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_Ka 08.01.2017 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Przyznam się Wam, że jeszcze nigdy mnie tak nie denerwowała zima i mróz za oknem. Dom stoi w SSO i nic nie mogę zrobić. Aby się dobrze wyrobić z planowanym terminem to w lutym/marcu powinienem wstawiać okna, ale obawiam się trochę mrozu. Macie na ten temat jakąś wiedzę, czy warto montować okna jak jest mróz? Wiem, że są specjalne pianki, ale czy to ma sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creative_21 08.01.2017 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 no to u mnie to samo pytałem o okna w paru sklepach wszyscy mi powiedzieli, że wolą nie montować w zimę chyba że się uprę mogę zamówić okna i przechować u nich do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_Ka 08.01.2017 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Ja mam okna już zamówione. Właśnie z opcją przechowania, bo właściciel powiedział mi wprost, że nie zamontuje mi ich jak będzie mróz, bo nie chce ode mnie reklamacji .. Czas montażu to kilka dni po ustaleniu i liczę, że przyjdzie jakaś kilkudniowa odwilż aby szybko wskoczyć z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdapawel 08.01.2017 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2017 Witam wszystkich. My różaniec dołączamy do grona budujących 2016. Wylalismy fundamenty a Na wiosnę ruszamy z resztą. Projekt to Romeo. Budujemy się w. RZESZOWIE na Podkarpaciu. Czy jest tu ktoś, kto również wybrał ten dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Buczi 09.01.2017 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 no to u mnie to samo pytałem o okna w paru sklepach wszyscy mi powiedzieli, że wolą nie montować w zimę chyba że się uprę mogę zamówić okna i przechować u nich do wiosny Mój monter powiedział że spokojnie możemy ruszać z montażem nawet przy delikatnym przymrozku ponieważ stosują pianki trzymające parametry do -8. Aktualnie czekam na wyprodukowanie moich windowsów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.01.2017 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 W przyszłym tygodniu spodziewam się montażu okien, chyba że będzie mróz większy niż -5 lub będzie obficie padało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 09.01.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2017 Matko, super wieści! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_Ka 10.01.2017 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 W przyszłym tygodniu spodziewam się montażu okien, chyba że będzie mróz większy niż -5 lub będzie obficie padało. W takim razie ja tez musze porozmawiac z naszym sprzedawcą okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pesce 10.01.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 W przyszłym tygodniu spodziewam się montażu okien, chyba że będzie mróz większy niż -5 lub będzie obficie padało. Cudownie, cudownie!!!! Trzymam kciuki oby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 11.01.2017 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Matko, super wieści! Cudownie, cudownie!!!! Trzymam kciuki oby się udało Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 11.01.2017 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Cudownie, cudownie!!!! Trzymam kciuki oby się udało Ja również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 11.01.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Przyszedł czas na okna model okna wybrany lecz nie wiadomo czy ciepły montaż zamawiać i ciepłe parapety....Jak u Was z tym wyborem montażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 11.01.2017 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Jankes789 wziąłem ciepły. Opinie są różne...jak wynegocjujesz dobrą cenę to wg mnie też warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts