Łukasz_Ka 08.02.2017 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2017 Ja mam nadzieję, ze w sierpniu to bedziemy się przeprowadzać. Chociaż zycie zweryfikuje plany Diamant mam wyceniony na 26zl/m2 Zwykłe tynki to ok 23zl/m2. Jak to wyglada u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 09.02.2017 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 U mnie diamant droższy o 3 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 09.02.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Niemal rok temu została na naszej działce wbita pierwsza łopata.. Teraz jesteśmy na etapie wykończeń.. Ściany pomalowane, płuyki połozone, niamal wszystkie gaiazdka zamontowane, pozostałe instalacje takei jak np rekuperacja czekają na pierwsze uruchomienie. Za tydzień montaz paneli i mebli kuchennych. Pod koniec lutego montaz drzwi wewnętrznych a za okolo dwa miesiące montaz schodów. Jeżeli nic powaznego nie stanie na przeszkodzie to wielkanoc sędziemy w naszym nowym gniazdku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 09.02.2017 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2017 Forscher Gratuluję i zazdroszczę. U mnie zrobiona elektryka, hydraulika i instalacje rekuperacji...teraz czekam na temperatury odpowiednie do tynkowania. ZIMO WON!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 11.02.2017 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2017 forscher jakby co to wysłałem ci wiadomość na skrzynkę, bo chcę się o coś spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galileo87 15.02.2017 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Niemal rok temu została na naszej działce wbita pierwsza łopata.. Teraz jesteśmy na etapie wykończeń.. Ściany pomalowane, płuyki połozone, niamal wszystkie gaiazdka zamontowane, pozostałe instalacje takei jak np rekuperacja czekają na pierwsze uruchomienie. Za tydzień montaz paneli i mebli kuchennych. Pod koniec lutego montaz drzwi wewnętrznych a za okolo dwa miesiące montaz schodów. Jeżeli nic powaznego nie stanie na przeszkodzie to wielkanoc sędziemy w naszym nowym gniazdku gratulacje i powodzenia w szybkim ukończeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta1902 17.02.2017 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Niemal rok temu została na naszej działce wbita pierwsza łopata.. Teraz jesteśmy na etapie wykończeń.. Ściany pomalowane, płuyki połozone, niamal wszystkie gaiazdka zamontowane, pozostałe instalacje takei jak np rekuperacja czekają na pierwsze uruchomienie. Za tydzień montaz paneli i mebli kuchennych. Pod koniec lutego montaz drzwi wewnętrznych a za okolo dwa miesiące montaz schodów. Jeżeli nic powaznego nie stanie na przeszkodzie to wielkanoc sędziemy w naszym nowym gniazdku Gratulacje, jesteście na podobnym etapie tak jak My. Mamy położone już podłogi, zrobione łazienki itc. Za tydzień wchodzi nam stolarz z meblami kuchennymi, garderobą i półkami w łazience. Zaraz po nim wchodzą ze schodami. Drzwi mieliśmy mieć około 10 lutego a zapowiada się,że w lutym nam ich nie zamontują. Podobno pol-skone ma jakąś obsuwę. I tak na prawdę moglibyśmy się już wprowadzać................................. Gdyby nie to,że jeszcze nie mamy prądu w domu buuu. Energa obiecała,że do końca marca podłączą, ale nie jestem pewna co do ich zapewnień. Chciałabym na święta już mieszkać w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
van1981 19.02.2017 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 dzień dobry chyba tutaj się wita Jestem nowy na forum budowlanym i dość zielony szczególnie jeśli tyczy się to zagadnień dokumentów a głównie o nich będę chciał tutaj poczytać i trochę popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_Ka 15.03.2017 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Bocianki 2016 umarły śmiercią naturalną?Coś się u Was dzieje? Prace idą pełną parą czy jeszcze nie?Ja wnet nie mam dnia spokoju. Tynki mam już na ścianach, elektryka prawie w całości zrobiona, a za w przyszlym tygodniu czas na hydraulike. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 15.03.2017 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2017 Łukasz_Ka czy my nie będziemy mieszkać w jednym domu? bo u mnie dokładnie to samo!! dziś tynki, w piątek kończą elektrykę a w poniedziałek hydrauliki. Prace idą pełną parą!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 17.03.2017 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 Najwięcej pytań jest przed budową lub na jej początku, więc wątek umiera śmiercią naturalną U mnie też prace pełną parą, ale pierwsza ekipa wejdzie dopiero w sierpniu, może wcześniej. Zależy kiedy będziemy gotowi na tynkowanie i czy da się przyspieszyć termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bepo 17.03.2017 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2017 My się przenieśliśmy do bocianków 2017, bo z powodów administracyjnych dopiero zaczynamy... Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 18.03.2017 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2017 Ogólnie teraz widzę tendencję do robienia tynków gipsowych utwardzanych lecz nie wiadomo jak z ich trwałością bo niedawno weszły do użytku...Robicie u siebie tynki cementowo-wapienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 20.03.2017 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2017 my właśnie przygotowujemy się do wylewekJankes mam tynki cem-wap, robione w grudniu, zostawiamy surowe bez gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 21.03.2017 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 my właśnie przygotowujemy się do wylewek Jankes mam tynki cem-wap, robione w grudniu, zostawiamy surowe bez gładzi A zacierane Masz kwarcem? Bardzo chropowate? Też przymierzam się do c-w ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.03.2017 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2017 Ups, nie wiem czym zacierane A czy bardzo chropowate? Na pewno bardziej niż gipsowe, ale otarcie się o nie nie skutkuje krwawieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 24.03.2017 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2017 Ups, nie wiem czym zacierane A czy bardzo chropowate? Na pewno bardziej niż gipsowe, ale otarcie się o nie nie skutkuje krwawieniem U mnie w tej chwili robione instalacje przed tynkowaniem. Wod-kan już są, elektryka w trakcie. W połowie kwietnia po świętach jak dobrze pójdzie tynki. Tynki gipsowe twarde Dolina Nidy Zeta. W PG i w łazienkach cem- wap. Plan jest taki żeby na jesień dom był w stanie deweloperskim. A w przyszłym roku na wiosnę zamieszkać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Papucy 26.03.2017 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2017 Witam, Jako że większość z was jest już na etapie ukończenia inwestycji i ma lepsze lub gorsze doświadczenia z ekipami / firmami (a przede mną jeszcze cała batalia ) mam prośbę do forumowiczów z górnego śląska którzy już wybudowali o namiary na tanią i solidną ekipę do SSZ . ( najlepiej tę która była zaangażowana w wasze inwestycję ) Dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 29.03.2017 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Ale cisza...wszyscy zapracowani czy już się cieszą kawą na tarasie? U mnie wylewki zrobione Nic mnie tak nie wku...tzn denerwuje w całym budowaniu jak kontakt i współpraca z instytucjami typu ,,gazownia''. Umowa na przyłącz do granicy zawarta rok temu w lutym. Termin na wykonanie - rok. Pan się pyta czemu tak wcześnie skoro chce mieszkać dopiero w 2017 i że to bez sensu. Ja mu mówię, że jestem przezorny...i oczywiście miałem rację. Kończy się kwiecień a gazu w granicy ani widu ani słychu, żadnego pisma, nic. Co dwa tygodnie wykonuję telefon i słyszę ,,przeciąga się''. Już mi się nawet śmiać nie chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 29.03.2017 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 Jaki taras? u nas wokół domu armageddon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts