Marcin34_Śl 29.03.2017 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2017 U Mnie zabudowa poddasza, później płytki w pomieszczeniu gospodarczym i podłączam PC. Taras - u MNie będzie połączenie drewna i płyt tarasowych. Drewno pod zadaszeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.03.2017 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Ale cisza...wszyscy zapracowani czy już się cieszą kawą na tarasie? U mnie wylewki zrobione Nic mnie tak nie wku...tzn denerwuje w całym budowaniu jak kontakt i współpraca z instytucjami typu ,,gazownia''. Umowa na przyłącz do granicy zawarta rok temu w lutym. Termin na wykonanie - rok. Pan się pyta czemu tak wcześnie skoro chce mieszkać dopiero w 2017 i że to bez sensu. Ja mu mówię, że jestem przezorny...i oczywiście miałem rację. Kończy się kwiecień a gazu w granicy ani widu ani słychu, żadnego pisma, nic. Co dwa tygodnie wykonuję telefon i słyszę ,,przeciąga się''. Już mi się nawet śmiać nie chce... Znajomi właśnie wzięli rozwód z gazownią Też się wszystko przedłużało i w końcu mieli już dość tych przepychanek i wydzwaniania. My przezornie olaliśmy gaz. Ja się już cieszę kawką na tarasie, choć taras wygląda tak: Jeszcze długo tutaj nic się nie zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 30.03.2017 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2017 Znajomi właśnie wzięli rozwód z gazownią Też się wszystko przedłużało i w końcu mieli już dość tych przepychanek i wydzwaniania. My przezornie olaliśmy gaz. W tym tygodniu już kilka razy miałem ochotę to zrobić i dzwonić po pompę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 31.03.2017 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 Ja gaz od razu odpuściłem, całą ta papierologia, wyczekiwanie, nerwy...bez sensu. Pompę podpinam do prądu i po sprawie. Ciekawe, czy ludzie przy kalkulacji pompa/gaz biorą to wszystko pod uwagę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 31.03.2017 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2017 my też wypięliśmy się na gaz - raz, że musielibyśmy ciągnąć ponad 100m (w ogóle nieopłacalne), dwa - boję się gazu Matko taras rokujący - rozłożyć palety to i leżaczki się zmieszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 08.04.2017 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 Ale mnie w kość daje budowa gdy coś musimy sami zrobić. W tamtym roku drenaż, i jeszcze nie dokończona rekultywacja terenu. Teraz przygotowania przed tynkami czyli elektryka i inne dziury.Zmęczenia nie czuję, ale niestety nabawiłem się jakiejś poważnej dolegliwości i chodzę dosłownie obolały. Byle do tynków. A później dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 08.04.2017 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2017 (edytowane) Ale mnie w kość daje budowa gdy coś musimy sami zrobić. W tamtym roku drenaż, i jeszcze nie dokończona rekultywacja terenu. Teraz przygotowania przed tynkami czyli elektryka i inne dziury. Zmęczenia nie czuję, ale niestety nabawiłem się jakiejś poważnej dolegliwości i chodzę dosłownie obolały. Byle do tynków. A później dalej. Dobra dobra... a Policz sobie oszczędności...to Ci poprawi nastrój i dolegliwości Edytowane 8 Kwietnia 2017 przez jankes789 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 09.04.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Dobra dobra... a Policz sobie oszczędności...to Ci poprawi nastrój i dolegliwości Oszczędności może i są. Ale jaki pożeracz czasu. Wlecze się to nie miłosiernie, a że mamy jakiś plan na ten rok i umówionych ludzi na dalsze prace to niestety musimy się też i spieszyć, więc satysfakcji mało i cieszenia się z wykonanych prac. A zmartwienia czy zdążymy. Byle do tynków. Później jeszcze do rozłożenia styropian na podłogach i kanały WM, reszta zostawiamy firmom. Podziwiam ludzi którzy sami budują wszystko. A jeszcze mamy problem z gazem. Nie wiem czy w tym roku dociągną nam czy dopiero w przyszłym. A ponadto trzeba podciągnąć wodę. Muszę zdążyć przed wylewkami. Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez Darkat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 10.04.2017 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2017 No tak, bo pośpiech przy samodzielnym budowaniu nie jest wskazany - odbiera radość, piętrzą się sprawy do załatwienia, materiały do zamówienia itp. Ale największe opóźnienia są, gdy trzeba coś w urzędach załatwiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaWiśniewska 11.04.2017 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2017 Heh a mi się wydawało, że to mi w kość daje budowa, bo ciągle nasi wykonawcy nam podnoszą ceny i mam już tego serdecznie dosyć ale fakt, pewnie miałabym tego jeszcze bardziej dosyć, gdybym robiła coś sama. My już mamy elektrykę, robią się tynki a po świętach mam nadzieję, że przyjedzie czas na hydraulikę. Może macie jakieś namiary, gdzie mogę kupić blachę koloru miedzianego?? Taką mam w projekcie a okazuje się, że nie mogę jej nigdzie znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 13.04.2017 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2017 Heh a mi się wydawało, że to mi w kość daje budowa, bo ciągle nasi wykonawcy nam podnoszą ceny i mam już tego serdecznie dosyć ale fakt, pewnie miałabym tego jeszcze bardziej dosyć, gdybym robiła coś sama. My już mamy elektrykę, robią się tynki a po świętach mam nadzieję, że przyjedzie czas na hydraulikę. Może macie jakieś namiary, gdzie mogę kupić blachę koloru miedzianego?? Taką mam w projekcie a okazuje się, że nie mogę jej nigdzie znaleźć Najlepiej z polecenia brać wykonawców i popytać w swoich okolicach jak ktoś się budował/buduje . Tu na forum znajdziesz paru polecanych fachowców ale górę pieniędzy Musisz mieć...u mnie tynki w lato a hydraulik miał być w tym tygodniu ale pomocnik jego dostał wypłatę i poszedł w cug... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom_buduje_dom 18.04.2017 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 (edytowane) Witajcie. U mnie budowa ruszyła w sierpniu i w grudniu był już dach nakryty dachówką. W 2016 wszystko szło w miarę płynnie. A niestety w 2017 jakoś nie możemy ruszyć dalej. Mocno opóźnił się elektryk i wygląda na to, że wypadną mi z grafiku tynkarze . Poszukuję więc pilnie ekipy do tynków gipsowych (preferowany Knauf Diamant) na budowę w Warszawie (Wawer). Czy możecie mi kogoś polecić? Fachowcy z białej listy (mazowieckie) są mocno zapracowani i najbliższe wolne terminy mają za 2-3 miesiące. Edytowane 18 Kwietnia 2017 przez Tom_buduje_dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darkat 19.04.2017 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2017 A my się z kolei uporaliśmy z elektryką (ufff od lutego robione ) i właśnie są robione tynki. No cóż mam nadzieję że zimowa temp. nie zaszkodzi. Kto by się spodziewał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 26.04.2017 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Czy Ktoś z bocianków 2016 wprowadził się do swojego domu ? Czy wszyscy na bocianków 2017 przerzucili się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.04.2017 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Jak ktoś zaczął (się urodził) z budową w 2016, to już drugi raz bociankiem nie zostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.04.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Jankes, z Bocianków 2016 na pewno Tsunami i Gaja już mieszkają, u mnie dopiero świeżutkie wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes789 26.04.2017 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 U mnie hydraulika teraz tynki w czerwcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brysia8 26.04.2017 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Nam zostało jeszcze zrobić: 1 łazienkę, pomalować ściany, ułożyć panele, zmontowac kuchnię, 2 szafy i półki w spiżarnii, później masa sprzątania, później "tylko" płot, kostka i zapewne tysiąc innych rzeczy.. ale planujemy się wprowadzić w sierpniu/wcześniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.04.2017 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Jeszcze nie mieszkam i nie planuję przeprowadzki, żeby się nie stresować Wersja mega optymistyczna zakłada zamieszkanie w nowym domu w grudniu, ale przeprowadzką bym tego nie nazywała, bo stan wnętrz będzie mocno surowy Tynki zamówione na sierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MisiekNS 26.04.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 U mnie planach wprowadzka w lipcu. Teraz jedziemy z płytkami i jednocześnie elewacją...kasa ucieka z konta jak woda z wanny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts