Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zaokraglony profil + okapnik Platinium Evolutiot - jakie rolety, moskitiery, nawiewn

Recommended Posts

Jakis czas temu zakupilem okna Oknoplast Platinium evolution 2. Wszystko bylo ok do czasu montażu moskitier i rolet. Moskitiery ramkowe jak i zwykle na tasme sa wypychane przez okapnik. Rolet wewnetrznych nie mozna zamontowac bo prowadnice sa pod duzym katem i material nie schodzi w dół. W wersji prestige z szerokimi prowadnicami, powierzchnia ktora jest przyklejona jest zbyt waska i prowadnice sie odklejaja. Panowie od rolet powiedzieli, ze w gre wchodza tylko plisy nawierzchniowe, ale kosztvich jest dwa razy wiekszy. Mam w mueszkaniu rowniez problem z wilgocią, a przez owalny profil nie moge zamontowac nawiewnikow. Tu akurat problemu nie ma bo zamontuje nawiewnik scienny.

Pierwsze pytanie, które nasuwa mi sie po przeczytaniu Twojego wpisu to:

1. Czy zamawiałeś moskitiery i rolety również w Oknoplaście? Nie wynika to z tekstu zwłaszcza jak pada stwierdzenie "Panowie od rolet" Nie każdy producent rolet i moskitier pracuje na dobrych materiałach.

2. Jeśli zamawiałbys bezpośrednio u producenta okna, to przecież doradziłby ci rozwiązania adekwatne do twojej zaokrąglonej framugi (ona jest zaokraglona wewnątrz i na zewnatrz?)

3. Wyślij jeśli możesz zdjecie okna, bo z samego opisu, rodzi siętrochę pytań. Wrzuć zdjęcie jak wygląda okno i gdzie odklejają Ci się prowadnice. Wtedy będzie łatwiej wskazać Ci rozwiązanie.

Hej prawdopodobnie problemem jest to ze powłoka okleiny nie została prawidłowo oczyszczona i odtłuszczona przez ekipę montująca rolety. Mam zielone taśmy w prowadnicach i używam środka do odtłuszczenia. Kiedy chcę prowadnicę zdjąć to najczęściej muszę mieć nową bo po odklejeniu jest pogięta i niezdatna do użycia. Prawie tak samo dobrze trzymają się na zaokrąglonych listwach przyszybowych.