ewon 02.11.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam. Dotychczas tylko czytałem i przyglądałem się wątkom odnośnie procesu zakupu działki i budowy domu. Nadszedł jednak i czas na nas (mam nadzieję) Znalazłem działkę w interesującej nas okolicy w dość korzystnej cenie. Problemem, a może nie, jest kształt działki. Czy mógłbym prosić o opinię nt. tej działki? Czy nadaje się ona na budowę parterowego domu jednorodzinnego? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 02.11.2015 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Witam. Dotychczas tylko czytałem i przyglądałem się wątkom odnośnie procesu zakupu działki i budowy domu. Nadszedł jednak i czas na nas (mam nadzieję) Znalazłem działkę w interesującej nas okolicy w dość korzystnej cenie. Problemem, a może nie, jest kształt działki. Czy mógłbym prosić o opinię nt. tej działki? Czy nadaje się ona na budowę parterowego domu jednorodzinnego? [ATTACH=CONFIG]335915[/ATTACH] Z góry dziękuję za pomoc. Tak nadaje się ale w standardzie deweloperskim . Tzn. pokoje po 8=10 metrów kwadratowych. No i róg tego budynku trochę w paradę wchodzi przepisami. Zatem sugerowałbym użytkowe poddasze . Kosztem redukcji powierzchni zabudowy działki. Albo zaszaleć i wznieść budynek dostosowany do działki w formie czworościan:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewon 02.11.2015 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Mógłbyś rozwinąć myśli o róg którego budynku chodzi i o jakie przepisy?Przymierzałem do działki różne projekty domów dostępne na stronach biur projektowych i w zasadzie mieściły się wszystkie, w dowolnym ustawieniu, z zachowaniem odległości 4 m od granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 02.11.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) ewon, przede wszystkim sprawdź plan miejscowy, czy jest, jakie są warunki dotyczące budynku (parterowy, piętrowy, dach płaski, dach spadzisty), na planie, jeśli jest, będzie zaznaczona linia zabudowy, to określi Ci obszar działki, na którym możesz postawić dom, działka wydaje sie dość duża, ale czy zmieścisz tam swój dom, to też zależy, jaki duży dom chcesz budować, 100m2, a może 250m2, z garażem, czy bez, garaż na dwa samochody, czy mniejszyduzo pytań ... Edytowane 2 Listopada 2015 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewon 02.11.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Dzięki za odpowiedzi.Na 99% ten obszar miasta nie ma MPZP. Na 100% będę to wiedział końcem tygodnia. Domy dookoła stoją przeróżne. Od parterowych po 1 piętrowy blok (na zdjęciu po lewej graniczy z działką). Chcemy postawić nieduży, ok. 100 - max 120 m2 dom z jednostanowiskowym garażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 02.11.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 Jak nie ma planu, to wystąp do gminy o wzizt, najlepiej dopytaj od razu o możliwość budowy parterowki, to powinno rozwiać Twoje wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek i Kasia K. 03.11.2015 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Zwróć uwagę, czy tam nie są planowane jakieś poszerzenia ulic w przyszłości i czy jest określona jakaś linia zabudowy (min odległość od granicy z ulicą), bo może się okazać, że nic tam nie można pobudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 03.11.2015 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Ja mam trójkąt 3000 m, ale gmina odsunęła mi zabudowę o 15 m, co dość mocno ograniczyło możliwość usytuowania budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 05.11.2015 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Mógłbyś rozwinąć myśli o róg którego budynku chodzi i o jakie przepisy? Przymierzałem do działki różne projekty domów dostępne na stronach biur projektowych i w zasadzie mieściły się wszystkie, w dowolnym ustawieniu, z zachowaniem odległości 4 m od granicy. Zdjęciem się zasugerowałem. widać róg budynku po lewej blisko granicy;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts