poziomka61 02.11.2015 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2015 (edytowane) Witam wszystkich, na forum jestem nowa, ale podczytuję od dawna. W związku z nową ustawą o obrocie ziemią rolną od 2016 roku mam pytanie. W tym roku podpisałam umowę przedwstępną na sprzedaż działki rolnej z osobą która ani nie jest zameldowana w gminie, ani nie jest rolnikiem. Umowa końcowa jest zaplanowana w akcie notarialnym (umowa przedwstępna) na przyszły rok. Czy ktoś ma pojęcie, jak ten fakt ma się do nowej ustawy? Czy w przyszłym roku właścicielem terenu może stać się osoba która w tym roku jest uprawniona do zakupu, ma notarialną umowę przedwstępną, ale w przyszłym roku tego prawa nie będzie miała? Swoją drogą ustawa jest skandaliczna. Jeśli ktoś chciałby mi pomóc z góry dziękuję Edytowane 2 Listopada 2015 przez poziomka61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts