SlodkoOstra 03.11.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 (edytowane) Cześć! Mam do odnowienia starą sosnową podłogę w kamienicy. Częściowo jest ona lakierowana na wysoki połysk, częściowo pokryta farbą olejną. Chciałabym ją oczyścić i odnowić - nie podoba mi się jednak efekt "nowiutkiej" sosnowej podłogi w kolorze pomarańczowym. Jeśli cykliniarz zedrze całą wierzchnią część rozumiem, że coś takiego otrzymam, a chciałabym, żeby widoczne były nierówności, ślady po gwoździach. Chcę podkreślić rzeczywisty wiek podłogi i zneutralizować kolor pomarańczowy (podłoga bielona nie wchodzi w grę). Nie chcę też, żeby podłoga zbytnio błyszczała, wobec czego lakiery chyba odpadają. Dodam jeszcze, że w jednym pomieszczeniu będzie nowa podłoga z litej deski sosnowej (stara miała zbyt wiele łat), chciałabym żeby miała wygląd mozliwe zbliżony do starej. Jak uzyskać efekt podobny do tego na zdjęciu? Będę wdzięczna za wszelkie porady Edytowane 3 Listopada 2015 przez SlodkoOstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krytyczny 03.11.2015 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 piekne cyklinowanie:>D doskonale jest zachowywac takie piękne zabytki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts