qosek 03.11.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 CześćPowoli przygotowuję kosztorys dla banku (mam już stan surowy zamknięty, ocieplony z zewnatrz [bez tynków zewnętrznych na razie], z elektryką i tynkiem wewnętrznym GIPSOWYM]) - w zimie będę musiał się starać o kredyt na dokończenie budowy.Budowa w okolicach Gdańska (4km od granicy miasta)Prosiłbym o podpowiedzi ile może kosztować:- cekolowanie (tynk gipsowy jest w miarę równy, są na prawdę drobne nierówności, gdzieniegdzie jakieś większe uszkodzenie [powierzchnia 1cm2 wgnieciona na 2-3mm)- gruntowanie ścian- malowanie ścian (najchętniej cena za warstwę, tylko robocizna, bo na razie nie wiem jaką farbę wybierzemy)- ocieplenie poddasza (wełna [pewnie Rockwool] 15cm + 5cm + folia) (pewnie w tej cenie musi być uwzględnione ułożenie profili pod K-G) (cena za m2 robocizny)- karton-gips skosy na poddaszu + sufit na poddaszu [sufit musi być podwieszony] (cena za m2 z i bez materiału)- karton-gips podwieszane sufity (tak by móc ukryć rury do rekuperacji, dać oświetlenie, etc) (cena za m2 z i bez materiału)- karton-gips bardziej skomplikowane np. w łazienkach/etc (czyli jakieś trochę bardziej skomplikowane kształty, obudowy kominka, etc)- podbitka dachowa (albo drewniana, albo w technologii: płyta OSB, 2cm styropianu, siatka, klej, tynk) (tutaj nie wiem, czy cena będzie za m2, czy za mb, w sumie chyba bym chciał cenę docelową z materiałem)- ułożenie płytek (podłogowych w łazienkach, kuchni, wiatrołapie, etc; oraz na ścianach w łazienkach) (za m2 bez materiału) Wielkie dziękips. wiem, że jest stronka szacująca koszty, ale do tej pory praktycznie żadne ceny mi się nie zgadzały ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/205493-kilka-pozycji-do-kosztorysu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts