Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kilka pozycji do kosztorysu

qosek

Recommended Posts

Cześć

Powoli przygotowuję kosztorys dla banku (mam już stan surowy zamknięty, ocieplony z zewnatrz [bez tynków zewnętrznych na razie], z elektryką i tynkiem wewnętrznym GIPSOWYM]) - w zimie będę musiał się starać o kredyt na dokończenie budowy.

Budowa w okolicach Gdańska (4km od granicy miasta)

Prosiłbym o podpowiedzi ile może kosztować:

- cekolowanie (tynk gipsowy jest w miarę równy, są na prawdę drobne nierówności, gdzieniegdzie jakieś większe uszkodzenie [powierzchnia 1cm2 wgnieciona na 2-3mm)

- gruntowanie ścian

- malowanie ścian (najchętniej cena za warstwę, tylko robocizna, bo na razie nie wiem jaką farbę wybierzemy)

- ocieplenie poddasza (wełna [pewnie Rockwool] 15cm + 5cm + folia) (pewnie w tej cenie musi być uwzględnione ułożenie profili pod K-G) (cena za m2 robocizny)

- karton-gips skosy na poddaszu + sufit na poddaszu [sufit musi być podwieszony] (cena za m2 z i bez materiału)

- karton-gips podwieszane sufity (tak by móc ukryć rury do rekuperacji, dać oświetlenie, etc) (cena za m2 z i bez materiału)

- karton-gips bardziej skomplikowane np. w łazienkach/etc (czyli jakieś trochę bardziej skomplikowane kształty, obudowy kominka, etc)

- podbitka dachowa (albo drewniana, albo w technologii: płyta OSB, 2cm styropianu, siatka, klej, tynk) (tutaj nie wiem, czy cena będzie za m2, czy za mb, w sumie chyba bym chciał cenę docelową z materiałem)

- ułożenie płytek (podłogowych w łazienkach, kuchni, wiatrołapie, etc; oraz na ścianach w łazienkach) (za m2 bez materiału)

Wielkie dzięki

ps. wiem, że jest stronka szacująca koszty, ale do tej pory praktycznie żadne ceny mi się nie zgadzały ...