admiralbar 03.11.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2015 Hej, chciałbym zapytać czy ktoś Was próbował dokonywa podobnych zmian w projekcie - czy są one możliwe (przesunięcie ścian zewnętrznych i komina) i jakiego mniej więcej można spodziewać się kosztu. Wentylacja będzie mechaniczna, a dom ogrzewany pompą ciepła więc potrzebny jest tylko 1 komin z 1 kanałem spalinowym. wersja oryginalna http://extradom.pl/projekt-domu-tytus-2-wersja-c-paliwo-stale-z-poddaszem-bez-garazu-WRD2415?lustro=1 i po przeróbkach w załączniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiralbar 05.11.2015 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Odpowiem sam sobie, ale może ktoś kiedyś będzie myślał o podobnych zmianach. Koszt samej adaptacji - bez zmian konstr to ok 1,5 tys. Natomiast tu mamy zmiany konstrukcyjne i to razem z adaptacją koszt ok 3-3,5 tys ( wyceny za 2 tys odrzuciłem bo wydają mi się podejrzanie tanie). Podliczając - 2,5 tys projekt 3,5 zmiany = zastanawiam się nad projektem indywidualnym Edytowane 5 Listopada 2015 przez admiralbar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts