margod 06.11.2015 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Zamiast zakładać kolejne wątki, podjedź do Godziców w Czeladzi. Nie musisz od razu kupować. Najpierw posłuchaj... ... i pooglądaj, bo wiele interesujących Cię @forscher rzeczy mamy na ekspozycji. Kominki systemowe: Spartherm SIM czeka na zmontowanie, Brunner BSK O2 jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 06.11.2015 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Witam obejrzałem wszystkie odcinki "Kupujemy kominek marzeń". Świetnie ze taka seria powstała. Przeglądałem katalogi Brunner'a i porównując je z rzutami mojego domku i z jakimiś tam jego wyobrażeniami BSK 02 to jest to coś co najbardziej przyciąga uwagę.. Jutro Was nie odwiedzę, ale pewnie pojawię się u Was w Czeladzi w przyszłą sobotę. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.11.2015 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Witam rozglądam sie za kominkiem do salonu w domku z użytkowym poddaszem po powierzchni użytkowej okolo 118 metrów. Nie wiem nawet jak dobrac moc kominka do takiego domu ? Do czego go chcesz używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forscher 09.11.2015 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 autorus odpowiedź na to pytanie padła na 1. stronie tego wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.11.2015 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 fakt, nie doczytałem. Kiedyś postanowiłem palić w zimie w kominku. To był niezbyt dobry pomysł. Tylko raz tak zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2015 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 fakt, nie doczytałem. Kiedyś postanowiłem palić w zimie w kominku. To był niezbyt dobry pomysł. Tylko raz tak zrobiłem. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 09.11.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Z salonu zrobiłem kotłownię, kiepsko to wspominam. A na wiosnę czekało mnie malowanie pokoju. Teraz jak myślę o kominku to tylko w sensie rekreacyjnym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Z salonu zrobiłem kotłownię, kiepsko to wspominam. A na wiosnę czekało mnie malowanie pokoju. Teraz jak myślę o kominku to tylko w sensie rekreacyjnym . Kominek nie może dymić. Obojętnie do jakich celów go budujesz... Sorki...źle się wyraziłem. Dymić ma kominem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 09.11.2015 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Bardziej mu chyba chkdzilo o kurzenie a nie dymienie. Bo chyba zawsze z kratek leci kurz ktory wszedzie osiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 09.11.2015 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 Bardziej mu chyba chodzilo o kurzenie a nie dymienie. Bo chyba zawsze z kratek leci kurz ktory wszedzie osiadaJak znam życie, jedno i drugie. Niestety...ani jedno ani drugie ni powinno mieć miejsca... to patologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 10.11.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 ................fakt, nie doczytałem. Kiedyś postanowiłem palić w zimie w kominku. To był niezbyt dobry pomysł. Tylko raz tak zrobiłem..............Z salonu zrobiłem kotłownię, kiepsko to wspominam. A na wiosnę czekało mnie malowanie pokoju. Teraz jak myślę o kominku to tylko w sensie rekreacyjnym . Wiesz jak czytam te twoje mądrości to właśnie kiepsko wspominam to i tych co w ogóle podjęli próbę instalacji kominka.Kiedy jak nie w zimie i w zimne dni???. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 10.11.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 Z salonu zrobiłem kotłownię, kiepsko to wspominam. A na wiosnę czekało mnie malowanie pokoju. Teraz jak myślę o kominku to tylko w sensie rekreacyjnym . Jak na mój gust to albo nie umiesz palić (nie obraź się - ja też kilka razy zrobiłem wędzarnię zanim się nauczyłem - na szczęście dom był wtedy w stanie surowym) albo/i masz z niewłaściwych materiałów wykonany kominek, może też używasz mokrego drewna. U rodziców w kominku pali się (tzn. Tato pali) w okresie zimowym dwa, czasami trzy razy na tydzień, i na wiosnę nic nie trzeba malować. Ściany w salonie nie są bardziej brudne niż w każdym innym pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MD. 10.11.2015 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2015 A ja zacząłem drugi sezon z kominkiem. Palę codziennie, kominek jest jedynym źródłem ogrzewania. W okresie przejściowym raz dziennie, a gdy są mrozy to 2 razy dziennie. Kratek w obudowie nie mam, podczas palenia też się nie kopci, a salonowi daleko do kotłowni (jedynie od czasu do czasu trzeba zamieść okruchy po drewnie). Tak więc zgadzam się z przedmówcami: albo brak umiejętności palenia albo skopany kominek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 12.11.2015 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Dlaczego tylko narożny ? Z doświadczenia piszę, w tym przypadku salon ma 28m2. czyli ściany (przyjmując że to salon kwadrat) 5,3x5,3, jeżeli kominek będzie na środku którejś ze ścian a na przeciwko kanapa czy coś podobnego. Spędzając czas na tej kanapie i hajcując szyba ładnie oddaje. Chyba że kupi kominek z super mega szyba pyrolityczna za ponad 1000zł to będzie trochę lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 16.11.2015 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 A ja uważam, ze w niewielkim, dobrze docieplonym salonie szyba naroźna to problem, gdyz kominek oddaje pomieszczeniu jeszcze więcej ciepła przez promieniowanie. Lepiej prostokątna, najlepiej podwójna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.11.2015 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2015 A ja uważam, ze w niewielkim, dobrze docieplonym salonie szyba naroźna to problem, gdyz kominek oddaje pomieszczeniu jeszcze więcej ciepła przez promieniowanie. Lepiej prostokątna, najlepiej podwójna. Jemu chodziło o usytuowanie kominka w narożniku, nie o szybę narożną...(tak myślę...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kizior Syberyjski 17.11.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Jemu chodziło o usytuowanie kominka w narożniku, nie o szybę narożną...(tak myślę...) Dokładnie tak, o ustawienie kominka w narożniku, w małym salonie jest bardziej komfortowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.11.2015 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Jeśli tak, to pełna zgoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
semiramida 17.11.2015 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 kominekw narożniku mam aż 2, trochę odradzam. zazwyczaj tylko jedna osoba ma najlepsze miejsce przy takim Też ostatnio troche nadymiłam, wiem że to moja wina bo trzeba tu coś otworzyć tam coś zamknąć... może istnieją wkłady które automatycznie tych spraw pilnują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.11.2015 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 kominekw narożniku mam aż 2, trochę odradzam. zazwyczaj tylko jedna osoba ma najlepsze miejsce przy takim Też ostatnio troche nadymiłam, wiem że to moja wina bo trzeba tu coś otworzyć tam coś zamknąć... może istnieją wkłady które automatycznie tych spraw pilnują? A soM takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts