Grzesiek_2015 05.11.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) witam, chcę kupić (zlecić wykonanie) stół okrągły, szerokość 150 cm, wysokość około 78 cm. Jeżeli jest możliwość zrobienia to blat w gwiazdę. Noga w kształcie gruszy o średnicy ok 45 cm w najszerszym miejscu. Stół szczotkowany, olejowany, kolor ciemny. Podobny do tego jednak raczej z okrągłą podstawą. Chciałem stół z litego drewna dębowego ale kilka osób namawia mnie na blat ze sklejki stolarskiej obłogowanej (okleina 2 mm). Twierdzą iż z litego drewna blat może mi popękać, powyginać się... a ze sklejki będę miał prosty i ładny. Doszedłem jednak do wniosku że skoro okleiny jest tylko 2 mm (a po szczotkowaniu jeszcze mniej) to w przypadku chęci odnowienia będzie to praktycznie nie możliwe. Może uda się raz odnowić. Chcę mieć stół na dłużej a niżeli do pierwszego uszkodzenia ale nie jestem pewien co wybrać! Bardzo proszę o pomoc a może znajdzie się tutaj ktoś kto mi taki stół wykona? Dziękuję i pozdrawiam, Grzesiek Edytowane 28 Listopada 2015 przez panfotograf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weare 06.11.2015 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 REklama sklepu jak nic:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek_2015 09.11.2015 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2015 REklama sklepu jak nic:P nie reklama. poważnie potrzebuje pomocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 12.11.2015 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2015 Fornir czy obłóg można zawsze wymienić na nowy, nie jest to technologia kosmiczna. Poza tym taki stół ciężko uszkodzić, szczególnie szczotkowany który wygląda z definicji już jako lekko zużyty. Rozbijać kotletów raczej na nim nie będziesz, jedyne ryzyka które widzę to jakaś wgniotka od upadającego ciężkiego naczynia, tego typu uszkodzenie ciężko będzie naprawić również na litym blacie. Lite szerokie dechy to zawsze ryzyko pracy drewna. Wyjściem jest zastosowanie blatu z klejonki, ale nie wygląda to już tak dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek_2015 17.11.2015 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Fornir czy obłóg można zawsze wymienić na nowy, nie jest to technologia kosmiczna. Poza tym taki stół ciężko uszkodzić, szczególnie szczotkowany który wygląda z definicji już jako lekko zużyty. Rozbijać kotletów raczej na nim nie będziesz, jedyne ryzyka które widzę to jakaś wgniotka od upadającego ciężkiego naczynia, tego typu uszkodzenie ciężko będzie naprawić również na litym blacie. Lite szerokie dechy to zawsze ryzyko pracy drewna. Wyjściem jest zastosowanie blatu z klejonki, ale nie wygląda to już tak dobrze. Witam, dziękuję za fachową odpowiedź. Bardzo mi pomogła Twoja opinia. dziękuję i pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts