wiesgaj 05.11.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Wymieniałem kocioł na szufladę. Zamontowałem zawór czterodrogowy. Po modernizacji, grzejnik na półpiętrze na klatce schodowej i w piwnicy słabo grzeją. Przed modernizacją nie było żadnego kłopotu. Schemat wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 05.11.2015 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Po zamontowaniu zaworu 4d temp. wody w obiegu jest niższa i dlatego są grzejniki chłodniejsze, a po za tym podniosłeś powrót z tych grzejników do góry co znacznie pogorszyło przepływ przez te grzejniki. Przydław troszku te grzejniki które się najprędzej rozgrzewają. A wyczyściłeś filtr? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesgaj 05.11.2015 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 (edytowane) Podniesienie rurek do góry od powrotu, osłabiło przepływ. Też tak sądziłem. Tylko co zrobić by poprawić ten przepływ. Czy można powrót dać prosto do pieca . Pomijając zawór czterodrogowy Tak jak było wcześniej. Oczywiście tylko z tych grzejnilów Edytowane 5 Listopada 2015 przez wiesgaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 06.11.2015 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2015 Nie można. A co zrobić to ci już napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts