Sebastian Bursztynowicz 12.07.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 Prosze o pomoc w dokonaniu wyboru z czego lepiej budowac,ytong,silka,ceramika itd.Budynek parterowy 450mk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qerten24 12.07.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2004 porównaj właściwości i cechy tych materialowzrób takze kalkulacje pod róznymi wzggledami także cenowymiJa zdecydowanie proponuje ceramike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 13.07.2004 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2004 Prosze o pomoc w dokonaniu wyboru z czego lepiej budowac,ytong,silka,ceramika itd.Budynek parterowy 450mk. Wybór w gruncie rzeczy psychologiczny. Materiał na ściany zewnętrzne to 10% kosztów. Jeśli materiał nie zacieknie zimą to proponuję ścianę dwuwarstwową - biały siporeks - najmniej promieniotwórczy. ( Ytong - dużo droższy płaci się za reklamę i firmę) 1 warstwowa musi być gruba - rośnie koszt dachu i fundamentów, trudno wyeliminować mostki cieplne w wieńcach , nadprożach itd. Jak równy to na klej szybko się buduje. Cienki i tańszy tynk. Bardzo łatwo prowadzić instalacje (rowki i przepusty) Przy wierceniu dziur gdy się mieszka nie brudzi wszystkiego na czerwono jak cegła. Ja wybrałem Poroterm (25 cm + 15 cm styropian) bo wytargowałem cenę na poziomie siporeksu. A ceramikę dlatego że gdybym kiedyś miał sprzedawać to w Polsce ludzie kochają cegłę ( ta psychika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 14.07.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 Odpowiedz sobie na kilka pytań: 1. Czy mieszkasz blisko ruchliwej drogi: wtedy grube mury, czyli ściana 3W na lepsze tłumienie hałąsu. 2. Jeśłi w rejonie o trudnym klimacie, stawiaj na ciepłotę murów. 3. technologia to rozważania filozoficzne, z każdego amteriału zrobisz dobre ściany, kwestia tylko co wolisz. Wszystko ma plusy dodatnie i plusy ujemne. My wybraliśmy ceramikę. Dlaczego? A bo tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 14.07.2004 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2004 ja wybrałem ceramikę i Tobie radzę to samo, dobra rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts