Arcadio 05.11.2015 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Witam wszystkich, zmagam się z problemem zakazu zagospodarowania tymczasowego terenu, a mianowicie posiadam działkę budowlaną na której postanowiłem chwilowo postawić halę namiotową. Złożyłem zgłoszenie do starostwa bo chciałem to zrobić po legalu, a tu tydzień przed terminem jak miał minąć termin 30 dni dostałem pisemko, że starosta wnosi sprzeciw dla robót budowlanych. Dowiedziałem się ,że w międzyczasie powstał miejscowy plan w którym sobie wymyślono takowy zakaz., wcześniej nie obowiązywał żaden plan. Trochę mnie to dziwi, że powstał w ogóle takowy zapis bo w tym rejonie odbywają się festyny, przyjeżdżają 3 cyrki w tym Zalewski, rozstawiają się wesołe miasteczka i co jakiś czas organizowany jest koncert, mało tego jest stadion przy którym z różnych okazji rozkładane są namioty itp., czyli od pory ustalenia planu zgodnie z zapisem nie można będzie takowych rzeczy sytuować. Moje pytanie do forumowiczów jest takie.... Jak mam obejść taki stan rzeczy, mogę postawić halę namiotową i bawić się z urzędasami w ciuciubabkę, ale może ktoś zna sposób jak to rozgryźć?? Myślałem o ponownym wysłaniu zgłoszenia i nieodebraniu listu do czasu jak minie owy termin 30 dni w którym urząd mnie nie poinformuje o wyrażonym sprzeciwie, ale czy to coś da?? 120 dni mogę się z nimi pobawić ale w planie miałem trochę dłużej potrzymać tą halę namiotową. Czekam i liczę na porady jak się do tego zabrać Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/205573-hala-namiotowa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 05.11.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2015 Moje pytanie do forumowiczów jest takie.... Jak mam obejść taki stan rzeczy Należy udać się do starosty, albo jego pełnomocnika, osobiście i porozmawiać o tym stanie rzeczy. Rzecz jasna z "bombonierką". Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/205573-hala-namiotowa/#findComment-6953758 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 14.01.2016 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Witam wszystkich, zmagam się z problemem zakazu zagospodarowania tymczasowego terenu, a mianowicie posiadam działkę budowlaną na której postanowiłem chwilowo postawić halę namiotową. Złożyłem zgłoszenie do starostwa bo chciałem to zrobić po legalu, a tu tydzień przed terminem jak miał minąć termin 30 dni dostałem pisemko, że starosta wnosi sprzeciw dla robót budowlanych. Dowiedziałem się ,że w międzyczasie powstał miejscowy plan w którym sobie wymyślono takowy zakaz., wcześniej nie obowiązywał żaden plan. Trochę mnie to dziwi, że powstał w ogóle takowy zapis bo w tym rejonie odbywają się festyny, przyjeżdżają 3 cyrki w tym Zalewski, rozstawiają się wesołe miasteczka i co jakiś czas organizowany jest koncert, mało tego jest stadion przy którym z różnych okazji rozkładane są namioty itp., czyli od pory ustalenia planu zgodnie z zapisem nie można będzie takowych rzeczy sytuować. Moje pytanie do forumowiczów jest takie.... Jak mam obejść taki stan rzeczy, mogę postawić halę namiotową i bawić się z urzędasami w ciuciubabkę, ale może ktoś zna sposób jak to rozgryźć?? Myślałem o ponownym wysłaniu zgłoszenia i nieodebraniu listu do czasu jak minie owy termin 30 dni w którym urząd mnie nie poinformuje o wyrażonym sprzeciwie, ale czy to coś da?? 120 dni mogę się z nimi pobawić ale w planie miałem trochę dłużej potrzymać tą halę namiotową. Czekam i liczę na porady jak się do tego zabrać nieodebrana przesylke traktuje sie jako doreczona, dlatego nie oplaca sie jiz nie odbierac pism ze skarbowek, sadow i innych takich Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/205573-hala-namiotowa/#findComment-7008695 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts