Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

500 złotych na dziecko. Kto przystąpi do pozwu?

wykrot

Recommended Posts

- Nie było w polskiej historii takiej sytuacji, żeby partia, która coś obiecuje, miała możliwość realizacji tej obietnicy. PiS ma wszystko, więc niech realizują - stwierdził w "Kropce nad i" Roman Giertych. Były wicepremier ogłosił, że jako ojciec czwórki dzieci jest gotów na drodze prawnej dochodzić obiecanego dodatku 500 złotych na dziecko.

Ja tam przystępuję.

http://www.tvn24.pl/500-zlotych-na-dziecko-giertych-zorganizuje-pozew-zbiorowy,592201,s.html

Temat mnie raczej nie dotyczy, ale te 500zł na dziecko będzie rodziło różnego rodzaju patologie. Po pierwsze primo, każdy z nas, nawet ten kto nie ma dzieci za to dodatkowo zapłaci - czy to na stacji benzynowej, czy kupując cegły na budowę domu, Po drugie, primo, część ludzi zacznie w ten sposób "zarabiać" co spowoduje że będą traktować dzieci jako wymianę na pieniądze. Po trzecie primo, ultimo, jest to kolejny wzrost biurokracji i stołków dla osób które muszą się tym zajmować. Tyle ode mnie, ciekawe czy ktoś się z tym zgodzi czy nie :)

pozdrawiam

to jeszcze zorganizujcie pozew przeciwko prezydentowi elektrykowi który obiecał, ze ww PL będize druga Japonia a każdemu mial dac po 100 000 000.

Kolejny pozew moze byc przeciwko Donaldowi ktory bełkotał cos o drugiej Irlandii

Noc jednak nie przebije faktu iz z tego co pamietam dwukrotnie prezydentem był cżłowiek z śrtednim wykształceniem, a wielu z Was dało wiare z jego brednie o rzekomym wyzszym wykształceniu...

Wielu z tych, którzy na niego głosowali zostało zrobionych w balona, lub mówiąc wprost - OSZUKANYCH ale jakoś o pozwie ani mee a ni beeee ani kukuuuuryyykuuuuu

ehhh Polska..

Kolejny pozew moze byc przeciwko Donaldowi ktory bełkotał cos o drugiej Irlandii

To Ty teraz bełkoczesz, nie próbując zapoznać się z tematem w podanym linku. Chodzi o możliwości prawne egzekucji obietnic.

A jeśli zamierzasz wracać do tego co piszesz, to przecież otwarta droga, napisz pozew i skieruj do sądu, broni Ci ktoś? Takich co pieprzą bez sensu na rożnych forach śliniac się przy tym jest setki, znajdziesz więc takich którzy do Twojego pozwu przystąpią.

To Ty teraz bełkoczesz, nie próbując zapoznać się z tematem w podanym linku. Chodzi o możliwości prawne egzekucji obietnic.

A jeśli zamierzasz wracać do tego co piszesz, to przecież otwarta droga, napisz pozew i skieruj do sądu, broni Ci ktoś? Takich co pieprzą bez sensu na rożnych forach śliniac się przy tym jest setki, znajdziesz więc takich którzy do Twojego pozwu przystąpią.

ale sie pełowiec zbulwesrował :):lol2::lol2:

:p

z góry załozyłeś ze mam zamiar do czegoś wracać... z góry załozyłeś ze mam zamiar wychodzić z jakimś pozwem.. sam bełkoczesz coś o jakimś rzekomym moim pozwaniu kogkolwiek.. w sytuacji gdy ja o czyms takim nie napisałem ani słowa... no ale widze ze dopowiadanie niestworzonych historii i upiekszanie świata to jedna z głownych cech ludków pokroju Zbycha, Rycha, Mira, ministra od zegrków i tego od ośmiorniczek, Vincenta i innych im podobnych znanych i (nie)lubianych.

PS wyluzuj... weekend sie zbliża... może weź coś na nerwy.. :lol2:

reasumując: przegrali ale jeszcze próbują wierzgać na czele z jak zawsze :lol2: "obiektywną" :lol2: telewizją TVN 24 :lol2::lol2::lol2:

Edytowane przez forscher

wykrot

przyjmij to ode mnie w darze...:lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

http://i1.kwejk.pl/k/obrazki/2013/06/5b723cf64f939e563eb0085ebe6fd7e6_original.jpg

jak ci sie skonczy to poproś o kolejną.. ktos sie na pewno ulituje i ci kupi. :lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2::lol2:

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/hahaha-hahaha-pl-ffffff-2

Edytowane przez forscher

świetne :)

może wreszcie raz nauczy polityków, że za słowa i obietnice jednak się odpowiada.. Szkoda, że mam tylko jedno dziecko i w dodatku dorosłe, więc nie mam szans :cool:

Tak czy inaczej 500zł na dziecko będzie wypłacane, ponieważ jest to jedno z podstawowych założeń nowego rządu. Dziś poznaliśmy skład nowego rządu, pierwsze posiedzenie nowego rządu, na którym nastąpi jego zaprzysiężenie jeszcze się nie odbyło a już przygotowują pozew. Nie ma wątpliwości że bardzo wielu Polaków dostaje choroby psychicznej na widok barw narodowych. Tak czy inaczej każda rodzina z dziećmi, nawet ta z niezrównoważonymi psychicznie rodzicami otrzyma od stycznia 500zl na każde dziecko (na pierwsze dziecko będzie uwzględniony dochód rodziny).

Cała sprawa dotyczy tylko tego w jakim stanie odchodząca ekipa pozostawiła administrację samorządową, poprzez którą będą wypłacane zasiłki wychowawcze na dzieci. Dlatego może być tak, że pierwsze wypłaty popłyną dopiero w kwietniu ale z wyrównaniem od stycznia.

Polska się zwija i zasiłki wychowawcze mają być jednym z programów odwrócenia negatywnego trendu demograficznego. Jeszcze 10 lat temu wystarczyłoby sukcesywne podnoszenie kwoty wolnej od podatku i wzrost świadczeń rodzinnych. Dziś dodatkowe zasiłki wychowawcze są sprawą nagłą i wymagającą wprowadzenia jak najszybciej.

Edytowane przez Tomek B..